valtionkassa keräsi yli 10 miljardia CFA-frangia vuonna 2022

valtionkassa keräsi yli 10 miljardia CFA-frangia vuonna 2022

Tämän luvun paljasti pääministeri Joseph Dion Ngute tehdessään yhteenvedon hallituksen toimista vuonna 2023. Tämä esiteltiin Kamerunin vuoden 2024 talous-, rahoitus- ja sosiokulttuuriohjelmasta. Hallituspäällikön mukaan "Valtion tähän mennessä kertyneet ja takaisin saadut tulot ovat mahdollistaneet valtionkassan keräämisen yli 10 miljardia FCFA:ta".
Pääministeri ei kerro, miten nämä tulot kerättiin. Kaikki tietävät, että hallituksessa on vuodesta 2004 lähtien ollut ohjelma valtion-, kiinteistö- ja maatulojen turvaamiseksi. Tämä ohjelma vastaa valtion, kiinteistö- ja maatoiminnan tuottamien tulojen mobilisoimisesta ja turvaamisesta.
Nämä tulot syntyvät muun muassa maanomistuksen perustamisesta, topografisista ja maarekisteritöistä, valtiolle kuuluvien rakennettujen rakennusten vuokrista, tuloista huutokauppamyynnistä tai paikan päältä otettujen laitteiden tai huonekalujen myynnistä. tilintarkastajien kirjaukset; tai jopa valtion yksityisen alueen vuokrasopimuksista tai luovutuksista saatuja tuotteita.
Vuoden 2023 aikana valtio myönsi 10 890 maaomistusta, joista 3 188 hajautettujen alueviranomaisten hyväksi. "Sama pätee 300 väliaikaisia ​​myönnytyksiä koskevan pyynnön ja 110 lopullisia myönnytyksiä koskevan tiedoston käsittelyyn", Dion Ngute lisäsi.
L.A.

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.stopblablacam.com/societe/0112-11559-taxes-foncieres-et-domaniales-le-tresor-public-a-engrange-plus-de-10-milliards-fcfa-en-2022


.