COP28:ssa Dubaissa "tappioiden ja vahinkojen" rahastosta tulee totta, Jeune Afrique


COP28:ssa Dubaissa "tappioiden ja vahinkojen" rahasto tulee todeksi

1-New2018-icon@2x-JA-FondBlanc (3)

Julkaistu 30

Lukeminen: 2 minuuttia.

COP28 avattiin fanfaariin, kun odotettiin rahaston perustamista haavoittuvien maiden ilmastotappioiden ja -vahinkojen korvaamiseksi.

Suuri kansainvälinen ilmastokonferenssi vihittiin virallisesti käyttöön öljy- ja kaasuemiraatissa, aikana, jolloin Maailman ilmatieteen järjestö vahvisti, että vuoden 2023 pitäisi olla eniten kuuma ei koskaan tallennettu.


loput tämän mainoksen jälkeen


Pysyviä suosionosoituksia

COP28:n ensimmäinen suuri edistysaskel, rahoitettavan rahaston toteutuminen "menetys ja vahinko" ilmastonmuutos haavoittuvissa maissa hyväksyttiin, mikä on myönteinen askel toivossa helpottaa taloudellisia jännitteitä pohjoisen ja etelän välillä samanaikaisesti fossiilisia polttoaineita koskevien neuvottelujen kanssa.

Tämä historiallinen päätös on tervetullut jopa Lähes 200 osallistujamaan edustajien suosionosoitukset tekevät COP27:n päätulos Egyptissä viime vuonna, jossa tämä rahasto hyväksyttiin periaatteessa, mutta jonka ääriviivoja, joista on kiistelty, ei ollut vielä määritelty.

– Onnittelen osapuolia tästä historiallisesta päätöksestä. se on un myönteinen signaali maailmalle ja työllemme”, julisti Sultan Al Jaber, tämän COP28:n emiraattien presidentti. "Teimme historiaa tänään... Nopeus, jolla teimme sen, on ennennäkemätön, ilmiömäinen ja historiallinen."

Mikä jako?

Nähtäväksi jää, kuinka paljon tälle rahastolle osoitetaan, ja se otetaan alustavasti käyttöön jopa Maailmanpankki, vastoin kehitysmaiden alustavia neuvoja. Ensimmäiset lupaukset alkoivat sataa: 100 miljoonaa dollaria Emiraateille, sama Saksalle, 10 miljoonaa Japanille, 17,5 miljoonaa Yhdysvalloille, jopa 40 miljoonaa puntaa (noin 50 miljoonaa dollaria) Yhdistyneelle kuningaskunnalle…


loput tämän mainoksen jälkeen


Komissio Eurooppalainen ja muut EU:n jäsenvaltiot ovat luvanneet "merkittävän panoksensa", ja kunkin on määrä ilmoittaa osuutensa 1. ja 2. joulukuuta. Kehittyneet maat pyrkivät myös laajentamaan avunantajakuntaansa vauraille nouseville maille, kuten Kiinalle ja Saudi-Arabialle.

Madeleine Diouf Sarr, vähiten kehittyneiden maiden ryhmän puheenjohtaja, joka edustaa 46 köyhintä kansakuntaa ilmaisi tyytyväisyytensä päätökseen, jolla on "ilmastooikeudenmukaisuuden kannalta valtava merkitys". "Mutta tyhjä rahasto ei voi auttaa kansalaisiamme", hän painotti, kun taas tappiot ovat satoja miljardeja.


loput tämän mainoksen jälkeen


Aiheiden jakaminen

Huolimatta nopeasta edistymisestä tässä tärkeässä asiassa, neuvottelijoilla on muita aiheita todennäköinen Keskustelemalla fossiilisten polttoaineiden tulevaisuudesta Israelin ja Hamasin välisen konfliktin taustalla.

Asialistan kärjessä on fossiilisten polttoaineiden – hiilen, kaasun, öljyn – kohtalo, joiden käyttö on suurin syy ilmaston lämpenemiseen ja siihen liittyviin katastrofeihin.

Myös kansallisen öljy-yhtiön Adnocin pääjohtaja, Sulttaani Al Jaber laittoi jalkansa alas vaatimalla, että "fossiilisten polttoaineiden rooli" mainitaan lopullisessa sopimuksessa.

Tämä tapahtuu, kun hän joutuu arvostelun kohteeksi sen jälkeen, kun BBC ja Center for Climate Reporting ovat julkaisseet sisäiset muistiinpanot virallisia kokouksia varten. perustelut Adnoc-projektien edistämiseen ulkomailla. Hän kiisti nämä syytökset.

YK:n ilmastopäällikkö Simon Stiell oli vieläkin suoraviivaisempi: "Jos emme anna signaalia fossiilisen aikakauden loppuvaiheesta sellaisena kuin sen tunnemme, valmistelemme omaamme. aleneminen terminaali".

(AFP:n kanssa)

Päivän eko.

Saat joka viikko parhaat Afrikan uutiset.

Image

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.jeuneafrique.com/1509979/societe/a-la-cop28-de-dubai-le-fonds-pertes-et-dommages-devient-realite/


.