Cesária Évora, paljasjalkainen diiva, jota harvoin nähdään, Jeune Afrique


Cesária Évora, paljasjalkainen diiva, jota harvoin nähdään

eva sauphie

Julkaistu 1. joulukuuta 2023

Lukeminen: 3 minuuttia.

Kohtaus tapahtuu harjoitusstudiossa. Näytöllä paljaat jalat Cesária Évora esitetään lähikuvassa, kun hänen kuullaan nauravan kameran ulkopuolella ja pilkkaavan heidän ulkonäköään esimiehensä kanssa. Näin avautuvat ensimmäiset vanhoille VHS-nauhoille säilyneet kuvat Ana Sofia Fonsecan dokumentista. Nämä kengättomat jalat ovat muistutus äärimmäisestä köyhyydestä sisään jota syntyperäinen Mindelo, kaupunki, joka sijaitsee São Vicenten saarella, jota leimaa brittiläinen siirtomaa, eli melkein koko elämänsä. Ne myös symboloivat sen naisen vapautta, joka puolusti kotimaansa mornaa siihen pisteeseen asti, että hän käveli lavalla eri puolilla maailmaa... ilman kenkiä.

Kiitos yksityisten arkistojen kuvista, jotka on kerätty pitkän etsinnän päätteeksi (viisi vuotta), maalaa taiteilijan lähimpien yhteistyökumppaneiden, kuten managerin José Da Silvan, muusikoiden, ystäviensä ja perheensä, portugalilaisen ohjaajan ja koulutetun toimittajan kanssa herkän muotokuvan naisesta, joka koki menestystä myöhään. "Cesária oli musta, köyhä, vanha, kun teollisuus kiinnostui hänestä, ja hän oli nainen, joka ei sopinut joukkoon. kriteerit aikakauslehtien ylistämiä kauneustuotteita. Hän kärsi paljon syrjintää, vaikka hän menestyikin, hän muistelee. Tästä huolimatta hän valloitti maailman. Hänen tarinansa on inspiroiva ja osoittaa, että elämä voi muuttua hetkestä toiseen. » Säilytä paljasjalkaisen diivan muistoa "jotta hänen tarinansa saavuttaa uuden sukupolven", tel on haaste tälle dokumentille, joka tarjoaa arvokkaita hetkiä Cesárian läheisyydestä ja sisäisyydestä.


loput tämän mainoksen jälkeen


Sisätilojen kuvaaminen

Kelat näyttävät häntä nuorempana, kaukana lavasta ja studioista, perheensä ja rakkaansa ympäröimänä, kuten hänen tyttärentytär Jannete Évora tai hovimestari Pior, jota hän piti pojakseen. Kaksi hahmoa, jotka löydämme kommenteista ja ketkä kirjasinlaji olennainen osa tätä lauluelokuvaa. Yhteinen lanka, jonka avulla voimme paremmin ymmärtää monimutkaisuutta naisesta, joka on täynnä ambivalenssia, joka kykenee omaksumaan elämän järjestämällä illallisia rakkaidensa seurassa sekä eristäytymään maailmasta 10 vuodeksi. Riippuvuus alkoholista ja tupakasta, masennus... Ohjaaja ei jätä huomiotta taiteilijan haurautta kaatumatta sisään sensaatiohakuinen tai kurja sudenkuoppa. ”Oli tärkeää ymmärtää naista, jotta voisi ymmärtää paremmin ääntä. Kaikki tämä muodostaa sen ja tekee siitä erityisen. Mutta hänen haavoittuvuutensa ei määrittele häntä. Emme saa unohtaa, että hän on vapaa ja vahva nainen, joka päätti lopettaa käytön. »

Mutta hän on enimmäkseen nainen yksinkertainen ja antelias, joka " otti presidentin vastaan ​​kuin kerjäläiset kodissaan tekemättä eroja". Ja jolla oli mielessään vain yksi unelma, ostaa talo pienestä maastaan, josta hän ei koskaan lähtenyt pitäen jalat maallaan kansainvälisestä tunnustuksesta huolimatta. ”Teollisuus tarttui Cesária-ilmiöön maailmanmusiikin nousukauden myötä, mutta se oli perinteistä musiikkia ja lauloi ennen kaikkea maansa, dokumenttielokuvatekijä korostaa. Kap Verdellä hän syntyi, missä hän asui ja missä hän hengittää. Kaikki tämä kuvastaa hänen taidettaan." Vuorotellen otoksia nykyaikaisista maisemista ja arkistokuvista brittiläisen kolonisaation ajalta ohjaaja sijoittaa Cesária Évoran sen alueelle, mutta myös sen historiaan. Koska jopa kun hän oli toisella puolella maailmaa, hän etsi Kap Verdeä, pyysi tapaamaan diasporaa ja minne syömään Kap Verdeä. "Cesária Évora ei vain laittanut Kap Verdeä maailmankartalle, vaan hän etsi Kap Verdeä kaikkialta maailmasta."

"Cesária Évora, paljasjalkainen diiva", kirjoittanut Ana Sofia Fonseca, teattereissa vuodesta lähtien 29 marraskuu


loput tämän mainoksen jälkeen


Aamu.

Saat joka aamu 10 keskeistä tietoa Afrikan uutisista.

Image

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.jeuneafrique.com/1509536/culture/cesaria-evora-la-diva-aux-pieds-nus-comme-rarement-vue/


.