Walmart siirtyy Kiinasta Intiaan halvempaa tuontia varten - 29 klo 2023.

Walmart siirtyy Kiinasta Intiaan halvempaa tuontia varten - 29 klo 2023.

Reutersin tiedot osoittavat, että Walmart tuo lisää tavaroita Intiasta Yhdysvaltoihin ja vähentää riippuvuuttaan Kiinasta osana politiikkaansa vähentääkseen kustannuksiaan ja monipuolistaakseen toimitusketjuaan.

Tietoyhtiö Import Yetin Reutersille jakamien konossementtilukujen mukaan maailman suurin vähittäismyyjä toimitti neljänneksen Yhdysvalloista tuonnistaan ​​Intiasta tämän vuoden tammi-elokuussa. Tämä luku on vain 2 prosenttia vuonna 2018.

Vain 60 prosenttia sen toimituksista tuli Kiinasta samana ajanjaksona, kun se samojen tietojen mukaan vuonna 80 oli 2018 prosenttia. Kiina on varmasti edelleen suurin Walmartille tarkoitettujen tavaroiden tuontimaa.

Muutos havainnollistaa, kuinka Kiinasta tulevan tuonnin kallistuminen ja Washingtonin ja Pekingin välisten poliittiset jännitteet rohkaisevat suuria yhdysvaltalaisia ​​yrityksiä tuomaan enemmän esimerkiksi Intiasta, Thaimaasta ja Vietnamista.

"Haluamme parhaat hinnat", Andrea Albright, Walmartin hankinnoista vastaava varatoimitusjohtaja, sanoi haastattelussa. "Tämä tarkoittaa, että toimitusketjujemme on oltava joustavia. En voi olla riippuvainen yhdestä toimittajasta tai maantieteellisestä alueesta tuotteideni suhteen, koska joudumme jatkuvasti käsittelemään ongelmia, kuten hurrikaaneja, maanjäristyksiä ja raaka-ainepulaa.

Lausunnossaan Walmart sanoi, että konossementtitiedot antavat vain osittaisen kuvan sen toimituslähteistä ja että irtisanomisten luominen "ei välttämättä tarkoita", että se vähentää riippuvuuttaan yhdestä tai toisesta toimitusmarkkinoista. "Olemme kasvava yritys ja pyrimme lisäämään tuotantokapasiteettiamme", Walmart sanoi.

Intia on noussut keskeiseksi osaksi Walmartin pyrkimyksiä rakentaa tuota tuotantokapasiteettia, Albright sanoi.

Walmart on kiihdyttänyt kasvuaan Intiassa vuodesta 2018 lähtien, jolloin se osti 77 prosentin osuuden intialaisesta verkkokauppayhtiöstä Flipkartista. Kaksi vuotta myöhemmin se lupasi tuoda 10 miljardin dollarin arvosta tavaroita Intiasta joka vuosi vuoteen 2027 mennessä. Se on tavoite, jonka se on saavuttamassa, Albright sanoi. Tällä hetkellä se tuo noin 3 miljardin dollarin arvosta tavaroita Intiasta vuosittain.

TYÖVOIMA JA TEKNOLOGIA OVAT MERKITTÄVIÄ OMAISUUSA

Walmart tuo tuotteita Intiasta Yhdysvaltoihin leluista ja elektroniikasta polkupyöriin ja lääkkeisiin, Albright sanoi. Pakatut elintarvikkeet, kuivat murot ja pasta ovat myös suosittuja tuontitavaroita Intiasta, hän lisäsi.

Intia, jonka osakemarkkinat ovat nousseet ennätyskorkeaksi tänä vuonna, nähdään maana, joka on parhaiten valmistautunut ohittamaan Kiinan laajamittaisessa ja edullisessa valmistuksessa.

Sen työvoiman nopea kasvu ja teknologinen kehitys houkuttelivat Walmartia, Ms Albright sanoi. Kiinan väestö väheni viime vuonna ensimmäisen kerran kuuteen vuosikymmeneen.

Walmart aloitti hankintatoimintansa Bangaloressa vuonna 2002. Nykyään yritys työllistää maassa yli 100 000 henkilöä, mukaan lukien vuokratyöntekijät, jotka sijaitsevat useissa Walmart Global Tech India -yksikön toimistoissa, jotka ovat osa Flipkart-, PhonePe- ja hankintatoimintoja.

Walmartin toimitusjohtaja Doug McMillon tapasi Intian pääministerin Narendra Modin viime toukokuussa, ja Modi kutsui tapaamista hedelmälliseksi.

"Olen iloinen nähdessäni Intian nousevan houkuttelevaksi sijoituskohteeksi", hra Modi kirjoitti X:ssä, joka tunnettiin aiemmin nimellä Twitter, 14. toukokuuta. Mr. McMillon sanoi, että Walmart "tukee edelleen maan tuotannon kasvua ja luo mahdollisuuksia".

Walmartin kilpailija Amazon ilmoitti tässä kuussa, että se tavoittelee 20 miljardin dollarin tavaravientiä Intiasta vuoteen 2025 mennessä.

Freewill Sports, pieni intialainen jalkapallopallojen toimittaja, on yksi niistä yrityksistä, jotka ovat hyötyneet, sen toimitusjohtaja Rajesh Kharabanda sanoi haastattelussa.

Toimitusketjun asiantuntijoiden mukaan myös Kiinasta tulevien tavaroiden toimituskustannusten nousu on vaikuttanut Intiaan siirtymiseen.

"Manner-Kiinan hankinnasta on tullut vähemmän kilpailukykyinen työvoimakustannusten nousun vuoksi muihin tuotantokeskuksiin verrattuna", sanoi Chris Rogers, d-ryhmän tutkimusanalyytikko. S&P Global Market Intelligence, Panjiva, toimitusketjuanalyysi.

Vähimmäispalkka Kiinassa vaihtelee maakunnittain ja joskus jopa kaupungeista riippuen 1 420 yuania kuukaudessa 2 690 yuania kuukaudessa (198,52 - 376,08 dollaria). 9 $. Intiassa kouluttamattomien ja puoliksi koulutettujen työntekijöiden keskipalkat vaihtelevat keskuspankin arvioiden mukaan 000 15 - 000 108,04 Intian rupiaa kuukaudessa (180,06 - XNUMX dollaria).

ONGELMAT TOIMITUSKETJUSSA

COVID-19-pandemia on paljastanut heikkouksia maailmanlaajuisissa toimitusketjuissa, mikä osoittaa, että yhdysvaltalaiset maahantuojat ovat liian riippuvaisia ​​pienestä määrästä markkinoita.

"Geopoliittiseen tapahtumaan valmistautuminen on kuin hurrikaaniin valmistautumista", Albright sanoi. ”Voin hallita sitä, mistä tuotteeni tulee ja miten voin varmistaa, että joulu on edelleen olemassa, jos toimitusketjussamme tapahtuu jotain.

Pakistan ja Bangladesh ovat myös hyötyneet Walmartin strategiasta laajentuen kotitaloustuotteiden ja vaatteiden toimittajina, Albright sanoi.

Viime vuonna ainakin kahdeksan Freewill-lähetystä lähetettiin Walmartin varastoihin Mundran satamasta Gujaratissa, Intian suurimmassa yksityisessä satamassa Yhdysvaltain tuontitietojen mukaan.

"Intialaiseen tuotantoon ja teollisen infrastruktuurin saatavuuteen on uutta luottamusta", Freewillin toimitusjohtaja Rajesh Kharabanda sanoi haastattelussa.

Intian keskuspankki odottaa maan talouden kasvavan 6,5 % kuluvana tilivuonna. Kiinan odotetaan kasvavan tänä vuonna noin 5 prosenttia.

"Viimeisen 12–18 kuukauden aikana vaikutus on ollut ehdottomasti suurempi", sanoi Shekhar Gupta, jonka perheyritys Devgiri on myynyt lattiamattoja Walmartille noin vuosikymmenen ajan. "Silloin Walmart alkoi ottaa käyttöön todellista strategiaa asettaakseen Intian kasvunsa keskipisteeseen. (1 dollari = 7,1528 Kiinan yuania renminbiä) (1 dollari = 83,3050 Intian rupiaa) (artikkelit Richa Naidu ja Siddharth Cavale; artikkelit ovat täydennetty Casey Hallilla ja Manoj Kumarilla. Muokkaus: Matthew Scuffham ja Sharon Singleton)

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.zonebourse.com/cours/action/WALMART-INC-4841/actualite/Walmart-passe-de-la-Chine-a-l-Inde-pour-des-importations-moins-cheres-45460638/


.