tunneliin juuttuneet työntekijät todistavat noin 17 päivän "pelosta"

tunneliin juuttuneet työntekijät todistavat noin 17 päivän "pelosta"

 »
data-script= »https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js »
>

Loputtoman odotuksen päätyttyä työntekijät poistettiin tiistai-iltana 57-metristä putkea pitkin vedetyillä paareilla, joiden asennuksessa ilmeni useita teknisiä vaikeuksia.

Heidän vaikeansa jälkeen pelastaa tunnelin, jossa he olivat loukussa 17 päivää Intian Himalajalla työntekijät todistavat keskiviikkona 29. marraskuuta "pelko» joka asui heitä koko tämän koettelemuksen ajan.

Huolimatta pelastajien vakuutuksista, jotka harjoittivat väsymättä rakentaakseen evakuointikanavan, "emme tienneet selviämmekö hengissä", yksi heistä, Deepak Kumar, kertoi AFP:lle. "Pelkäsimme todella, joka hetki tunsimme kuoleman olevan lähellä», Lisää nuori mies muutama tunti sen jälkeen, kun hänet 40 työtoverinsa kanssa poistettiin romahtaneesta Silkyara-tunnelista Pohjois-Intiassa.

Rakkaiden huoli

Loputtoman odotuksen päätyttyä työntekijät poistettiin tiistai-iltana 57-metristä putkea pitkin vedetyillä paareilla, joiden asennuksessa ilmeni useita teknisiä vaikeuksia.

«Maailma on taas kaunis», huudahti Sabah Ahmad, jota kollegoidensa tavoin juhlittiin sankarina tämän koko maan jännityksessä pitäneen operaation lopussa. Pääministeri Narendra Modi oli asettanut pelastuksen kansalliseksi prioriteetiksi. Ahdistukseen heidän selviytymisestään lisäsi tuska siitä, että heidän läheisensä tuntevat huolen, korostavat pelastetut työntekijät. "Se oli vaikeaa sisällä oleville ja vielä vaikeampaa ulkopuolisille perheille», tiivistää Sabah Ahmad.

Kollegoidensa tavoin hän pystyi puhumaan läheistensä kanssa tunnelin pohjalta viestintäjärjestelmän asennuksen ansiosta. Hän oli tuntenut vaimonsahuolestunut ja epätoivoinen". Mutta lopulta"me kaikki selvisimme siitä, ja se on ainoa asia, jolla on merkitystä», hän muistelee.

"Uusi elämä"

41 työntekijää kuljetettiin sairaalaan keskiviikkona täydellistä terveystarkastusta varten ennen kuin he pääsivät palaamaan kotiin. Viranomaiset ilmoittivat maksavansa heille 1200 XNUMX dollaria korvauksena, joka vastaa lähes kuuden kuukauden palkkaa.

Hänen vaimonsa Musarrat Jahan tavoitti puhelimitse Biharissa, köyhällä alueella, joka sijaitsee tuhannen kilometrin päässä onnettomuuspaikalta ja josta Sabah Ahmad tulee.ei sanoja» ilmaista iloaan siitä, että hänen miehensä on poissa vaarasta. "Mieheni ei vain saanut uutta elämää, vaan me kaikki saimme uuden elämän", hän iloitsee.

Uttarakhandin osavaltiossa rakenteilla oleva rakennelma romahti 12. marraskuuta 41 työntekijän työskennellessä sen parissa aiheuttamatta vammoja. Subodh Kumar Vermalle ensimmäiset 24 tuntia olivat kaikkein koettelevimmat, ja työntekijät pelkäsivät kuolemista tukehtumiseen tai nälkään.

Nämä huolet poistuivat nopeasti, kun pelastajat pystyivät kuljettamaan happea, ruokaa, sähköä ja sitten viestintävälineitä putkia pitkin. "Kun saimme ruokaa putkien kautta, asiat alkoivat parantua", sanoo Subodh Kumar Verma.

"Minulla oli todella tunne, etten koskaan näe heitä enää"

Mutta masennus otti vallan, kun takaiskut kasautuivat. "Kolmen tai neljän päivän tunnelissa, kun pelastusryhmä ei tavoittanut meitä, totuus on, että luottamustasomme oli alhainen", sanoo Subodh Kumar Verma.

Hänkin pystyi puhumaan läheisilleen ollessaan loukussa. "Kerroin perheelleni: ”Olen kunnossa, olen hyvässä kunnossa, älä huoli, kaikki on hyvin, lähdemme pian ulos”", hän sanoo. "Mutta samalla kun sanoin sen, minulla oli välillä todella tunne, etten koskaan näkisi heitä enää'.

Lopulta vapautus tapahtui tiistaista keskiviikolle yöllä, kun kapeassa putkessa työskennelleet pelastajat perustivat risteyksen. "ritarit kaivostyövälineissä», kunnioitti heitä suuri päivä Times Intian.

 »
data-script= »https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js »
>

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.lefigaro.fr/international/inde-les-ouvriers-bloques-dans-un-tunnel-temoignent-sur-les-17-jours-de-peur-20231129


.