opettajat haluavat tiukentaa toimintaansa viranomaisten pelottelun edessä

opettajat haluavat tiukentaa toimintaansa viranomaisten pelottelun edessä

Kamerunissa Kamerunin opettajien liitto Afrikalle (Seca) ei anna periksi. Ammattiliitto tuomitsi tiedotusvälineiden edessä 28. marraskuuta tiettyihin lakkoilijoihin kohdistuneen pelottelun ja ilmoitti lakkotoimenpiteiden tiukentamisesta. Leikkauksen kautta" kuollut liitu », joka on ollut voimassa lukuvuoden alusta syyskuussa 2023, ammattiyhdistysaktivistit aikovat vähentää läsnäoloaan kouluissa neljänneksellä yleistämällä lakkokutsua.

julkaistu:

2 mn

Yaoundén kirjeenvaihtajamme kanssa Richard Onanena

Mvog-Adan liittokeskuksessa Yaoundén kaupunginosassa olevat viisi lakkoilijaa päättäväisesti ja rauhallisesti painostivat hallitusta edelleen. Samory Tourélle " opettajat eivät halua luoda kaaosta koulutukseen, mutta he pahoittelevat sitä, että lakosta huolimatta opettajien elinolot jäävät tuhoisiksi ", hän sanoi lehdistölle.

SECA:n viestintäsihteeri pahoittelee, että lakkoilijat joutuvat myös erilaisiin pelottelumuotoihin kentällä: " Aikataulun peruutuksia, palkkojen keskeytyksiä, meillä on koulujohtajia, jotka estävät lakkoilijoita pääsemästä koulujen kampuksille. Olemme tunnistaneet alalla 12 pelottelun muotoa. »

Tämän seurauksena unionistit ilmoittivat operaation tiukentamisesta " kuollut liitu » voimassa vuodesta 2022. Tähän asti lakko koostui tuntien keskeyttämisestä ja satunnaisten mielenosoitusten järjestämisestä, usein opettajista ja eri ammattiliitoista riippuen. Lakoilijat harkitsevat nyt yleistä kutsua autiokouluihin usean viikon ajan peräkkäin.

« Käytämme hankauslakkotekniikkaa, toisin sanoen lakkoa, joka voi jatkua ajan myötä, selittää Samoury Touré. Tämä tarkoittaa, että tehdään yksi neljästä työviikosta kuukaudessa. "

huolimatta 96 miljardia, jonka hallitus lupasi viime viikolla kansalliskokoukselle ja tapaamisesta tasavallan presidentin pääsihteerin kanssa, opettajat eivät ole vakuuttuneita näistä lupauksista. He vaativat yli 190 miljoonaa muun muassa palkkakorvauksiin.

Lue myösKoulutus Kamerunissa: toistuvat kriisit kansallista foorumia odotellessa

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.rfi.fr/fr/afrique/20231129-cameroun-les-enseignants-veulent-durcir-leur-mouvement-face-aux-intimidations-des-autorit%C3%A9s


.