intialaista syytetään sikhiseparatistin murhayrityksestä

intialaista syytetään sikhiseparatistin murhayrityksestä

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken Pohjois-Makedoniassa 29. SAUL LOEB / AFP

Tämä asia saattaa myrkyttää Intian suhteet Yhdysvaltoihin, kuten Kanadan tapauksessa pääministeri Justin Trudeaun syytösten jälkeen Intian tiedustelupalveluja vastaan.

Intian kansalainen asetetaan syytteeseen Yhdysvalloissa, koska hän sponsoroi separatistijohtajan suunniteltua murhaa New Yorkissa sikhien, maansa hallituksen edustajan aloitteesta ilmoitti keskiviikkona 29. marraskuuta Yhdysvaltain oikeusministeriö.

Tämä asia voi myrkyttää Intian suhteet Yhdysvaltoihin, kuten tapahtui Intian kanssa Kanada pääministeri Justin Trudeaun Intian tiedustelupalveluja vastaan ​​esittämien syytösten jälkeen.

"Terrismi ja kapinat"

Ulkoministeri Antony Blinken varoitti tässä yhteydessä syyskuussa, että Yhdysvallat oli "olla erittäin valppaana aina, kun esitetään syytöksiä kansainvälisestä sorrosta". Hän viittasi ilmiöön, jossa autoritaariset hallitukset projisoivat valtansa kansalaisiaan rajojen ulkopuolelle, mikä tuli ilmi toimittajan murhan yhteydessä. Jamal Khashoggi Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa lokakuussa 2018 ja laajenee jatkuvasti ihmisoikeuksien puolustajien mukaan.

Yhdysvaltain oikeusministeriö ei nimeä väitettyä kohdetta New Yorkissa, mutta Financial Times tunnisti hänet viime viikolla Gurpatwant Singh Pannuniksi, joka on amerikkalaisen Sikhs For Justice (SFJ) -järjestön perustajalakimies, joka vaatii itsenäistä valtiota tälle Pohjois-Intian vähemmistölle. Asianomainen henkilö, joka on nimetty "terroristi» kirjoittaja New Delhi vuonna 2020 ja haki sanalla "terrorismia ja kapinaa”, hän itse on vahvistanut haastatteluissa sen jälkeen.

Nikhil Gupta, 52, nostettiin New Yorkissa syytteeseen murhan tilaamisesta, Yhdysvaltain oikeusministeriö ilmoitti ja tarkensi, että Tšekin viranomaiset pidättivät hänet 30. kesäkuuta maiden välisen luovutussopimuksen nojalla. Häntä syytetään kahdesta syytteestä, joista kummankin enimmäisrangaistus on 10 vuotta vankeutta. Syytteen mukaan Intian hallituksen agentti (joka tunnistettiin vain nimikirjaimilla) värväsi Intiassa asuvan Nikhil Guptan, joka osallistui huume- ja asekauppaan, murhaamaan "uhri», tarjoten hänelle vastineeksi häntä vastaan ​​nostetun rikosoikeudenkäynnin lopettamista.

Vastaaja otti sitten yhteyttä henkilöön, jota hän piti rikoskumppanina.mutta joka itse asiassa oli amerikkalaisten turvallisuuspalveluiden informaattori auttamaan häntä palkkaamaan palkkamurhaajan". Tämä henkilö esitteli hänet niin sanotulle palkkamurhaajalle, todellisuudessa saman lähteen mukaan peitelliselle amerikkalaiselle turvallisuusagentille. Intian hallituksen agentti suostui maksamaan tälle väitetylle palkkamurhaajalle 100.000 15.000 dollaria Nikhil Guptan johtamien neuvottelujen aikana, josta 9 XNUMX dollaria maksettiin hänelle etukäteen XNUMX. kesäkuuta, ministeriö huomauttaa.

“Ei enää odottelua”

Tämä ilmoitus seuraa Trudeaun syyskuussa antamia lausuntoja, joissa se syytti Intian tiedustelupalveluja toisen sikhien johtajan, intialaista alkuperää olevan kanadalaisen Hardeep Singh Nijjarin murhassa 18. kesäkuuta, mikä aiheutti diplomaattisen kiistan kahden maan välille. "Nijjar oli lähellä uhria», korostaa Yhdysvaltain oikeusministeriö. Nikhil Gupta kertoi sitten väitetylle palkkamurhaajalle, että Hardeep Singh Nijjarin murhalla - joka oli "myös kohde"- siellä"ei tarvinnut enää odottaa» toteuttaa sen »sopimus» kohteena uhri New Yorkissa samojen lähteiden mukaan.

Amerikan hallintosuhtautuu asiaan äärimmäisen vakavasti ja on ottanut sen esille Intian hallituksen kanssa, myös korkeimmalla tasolla", Adrienne Watson, Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja, sanoi viime viikolla. "Olemme tehneet selväksi, että odotamme, että jokainen vastuulliseksi havaittu saatetaan vastuuseen", hän painotti. Intian ulkoministeriö sanoi keskiviikkona, että New Delhillä oli "muodosti korkean tason tutkintalautakunnan 18. marraskuuta» sen jälkeen kun Washington on ilmoittanutyhteyksiä rikollisjärjestöjen, asekauppiaiden, terroristien ja muiden välillä". "Intian hallitus ryhtyy tarvittaviin toimiin tutkintakomission tulosten perusteella», vakuutti ministeriön tiedottaja Arindam Bagchi.

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.lefigaro.fr/international/etats-unis-un-indien-poursuivi-pour-tentative-d-assassinat-d-un-separatiste-sikh-20231129


.