Intiassa 41 työntekijää, jotka olivat loukussa tunnelissa 17 päivää, pelastettiin – Libération

Intiassa 41 työntekijää, jotka olivat loukussa tunnelissa 17 päivää, pelastettiin – Libération

Maan pohjoisosassa sortuneen tunnelin tukossa työntekijät pääsivät ulos tiistaina 28. marraskuuta. He olivat olleet jumissa marraskuun 12. päivästä lähtien.

Yli kahden viikon helvetin loppu. Intialaiset pelastajat onnistuivat tuomaan ulos 41 työntekijää jäi loukkuun 17 päiväksi maantietunnelissa, joka oli romahtanut Pohjois-Intiassa, ministeri ilmoitti tiistaina, ilmoitti tänä tiistaina 28. marraskuuta tieliikenneministeri Nitin Gadkari.

"Olen täysin helpottunut ja iloinen, että 41 työntekijää, jotka jäivät loukkuun Silkyaran tunnelin romahdukseen, on pelastettu", hän sanoi lehdistötiedotteessa. Ennen tervehdystä ”Hyvin koordinoituja toimia” salliessaan "yksi tärkeimmistä pelastusoperaatioista viime vuosina".

Hallituksen valokuvien mukaan pelastetut miehet olivat pukeutuneet oransseihin kukkaseppeleisiin juhlaan, kun valtion viranomaiset tervehtivät heitä. Yleisö taputti heidän poistumiseensa tunnelista, kun pelastusajoneuvot vilkkuvilla valoilla valmistautuivat poistumaan sisäänkäynnistä työmaalle, jossa työntekijät olivat juuttuneet osan rakenteilla olevan rakennuksen romahtamisen jälkeen Himalajan Uttarakhandin osavaltiossa marraskuun 12. päivänä. .

57 metrin letku

Toistuvien takaiskujen jälkeen sotilasinsinöörit ja kaivostyöntekijät työskentelivät käsin murtautuakseen kiven ja raunioiden läpi puhdistaakseen viimeisen osan ja saavuttaakseen loukkuun jääneet miehet. Kolmen hengen ryhmät vuorotellen kaivoivat ja laittoivat teräsputken viimeisiä osia, juuri niin leveitä, että yksi mies pääsi läpi ja työntekijät pääsivät evakuoimaan. Miehet vedettiin sitten putken 57 metrin läpi erityisesti pyörillä varustetuilla paareilla.

Tunnelin romahtamisen jälkeen pelastustoimet ovat olleet monimutkaisia ​​ja hidastivat putoavat roskat ja poran peräkkäiset rikkoutumiset, tärkeitä koneita työntekijöiden pelastamiseen. Myös toinen pystysuora kairaus oli aloitettu metsäisen kukkulan huipulta, josta oli näkymä tunneliin, monimutkainen kaivaus miesten yläpuolella alueella, joka on jo kärsinyt romahtamisesta.

Työläiset selvisivät yli kahden viikon ajan toimittamalla ilmaa, ruokaa, vettä ja sähköä putken kautta, jonka läpi endoskooppinen kamera vietiin. Tämä kamera antoi heidän perheilleen nähdä heidät viime viikolla ensimmäistä kertaa. He olivat jääneet loukkuun tunnelin sisällä olevalle alueelle, joka oli 8,5 metriä korkea ja noin kaksi kilometriä pitkä.

Silkyara-tunneli on osa pääministeri Narendra Modille rakas Char Dham -moottoritieprojektia, jonka tarkoituksena on parantaa yhteyksiä maan neljään tärkeimpään hindukohteeseen ja myös Kiinan raja-alueisiin.

Päivitetty klo 16: kontekstin lisääminen.

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.liberation.fr/international/asie-pacifique/en-inde-de-premiers-ouvriers-sortent-du-tunnel-effondre-20231128_ITHWAUBRXVASND3LYVOKTL7TJE/


.