Algeriassa assosiaatioyhteisö varoittaa naisten murhien lisääntymisestä, Jeune Afrique


Algeriassa assosiaatioyhteisö varoittaa naismurhien lisääntymisestä

Joka viikko Algeriassa, ainakin yksi nainen on murhattu. Yhdistykset vaativat näiden naismurhien kriminalisointi. Mutta jos perustuslaki julistaa naisia ​​suojelevan kaikilta väkivallan muodoilta, rikoslakiin sisältyvä "anteeksiantolauseke" sekä uhrien omaisten vaikeneminen mahdollistavat silti tekijöiden vapauttamisen.

"Ennen kuin päädyn hautausmaalle, haluan auttaa muuttamaan asioita", uskoo lukiolainen, joka ei halunnut tulla tunnistetuksi ja joka osallistuu Djazairouna-yhdistyksen ("meidän Algeriamme") järjestämään työpajaan kehittääkseen peruskirja droits seksuaalisen väkivallan uhreja, joita ei vielä rangaista Algeriassa. Hän näyttää reidensä mustelmien peitossa ja kertoo, että hänen veljensä hakkasi häntä jatkuvasti, perustellen häntä seksuaalista häirintää, jota hän kärsi opettajaltaan vaatteillaan, joita hän piti "provosoivana".


loput tämän mainoksen jälkeen


Sittemmin nuori tyttö, joka turvautui ystävänsä luo Algeriin paeta iskuja, kampanjoi vankeusrangaistuksen puolesta, jotta lähimmäiset eivät tuomitse seksuaalista väkivaltaa. Hänen tapauksessaan koulu tai äiti eivät auttaneet häntä, hän valittaa.

Ei virallista väestönlaskentaa

Kokema draama cette lukiolainen korostaa naisten voimattomuutta kiduttajiensa edessä. Vuoden 2023 alusta lähtien riippumaton Féminicides Algérie -valvontayksikkö on rekisteröinyt peräti 33 naisenmurhaa. Viimeisten neljän vuoden kokonaismäärä on 261. Aliarvioitu luku, sanovat tämän sivuston perustajat, jotka virallisen väestölaskentajärjestelmän puutteen vuoksi yrittävät kerätä sosiaalisista verkostoista ja harvinaisista faktoista tämän kauhean todellisuuden todistavia elementtejä. raportoitu tiedotusvälineissä.

Myös heidän vapaaehtoistyönsä edistää anna kasvot, nimi ja tarina aux tappiot jotta niistä ei tule nopeasti unohtunutta uutista ja heidän kuolemansa antaa ajattelemisen aihetta. Tämä on sitäkin tärkeämpää, koska yksi Algerian naistenmurhien ominaisuuksista on näitä salamurhia ympäröivä hiljaisuus.

Murhaajien usein mainitsemia syitä ovat mustasukkaisuus, oletetut kunniamurhat ja mielenterveyshäiriöt. "Lähes 80 % naisten murhista on uhrin perheenjäsenen tekemiä", selittää Wiame Awres, Féminicides Algérien toinen perustaja. 61 prosentissa tapauksista se on puoliso tai, kuten Rachan tapauksessa, 19-vuotias, jonka kurkun leikkasi tänä vuonna poika sukulaisen isä, joka reagoi väitettyyn uskottomuussyytöksiin.


loput tämän mainoksen jälkeen


”Tämän väestönlaskennan avulla haluamme osoittaa, että tämä on sosiaalinen tosiasia, joka toistaa itseään ja samojen mekanismien mukaan. Se on seurausta sosiaalisesta ja institutionaalisesta väkivallasta, jota vähätellään, jopa rohkaistaan ​​ja ylläpidetään, Wiame Awres tuomitsee. Raportti osoittaa myös, että rikollisten joukossa on paljon nuoria, jotka tappoivat äitinsä tai isoäitinsä. Asiakirjassa mainitaan 75-vuotiaan naisen tapaus, jonka 22-vuotias pojanpoika laittoi käsirautoihin ja puukotti hänet vuoden 2023 alussa. Nuori mies a myös valutti oman sisarensa bensiinillä aiheuttaen tämän pysyvän vamman.

Féminicides Algérie tuomitsee mietinnössään myös Algerian oikeusjärjestelmän puutteet, sillä se ei suojele naisia ​​riittävästi tämän tyyppiseltä väkivallalta ja rankaisee liian kevyesti tiettyjä tekijöitä. Neljän vuoden aikana tuomittiin 1993 kuolemantuomiota, jotka kaikki muutettiin vankeusrangaistuksiksi maassa vuodesta XNUMX voimassa olleen kuolemanrangaistuksen moratorion mukaisesti.


loput tämän mainoksen jälkeen


Varmasti perustuslain 40 §:ssä täsmennetään, että valtio suojelee naisia ​​kaikilta väkivallan muodoilta, myös bien julkisessa tilassa sekä ammatillisella ja yksityisellä alueella. Mutta perustuslain ja perhelain välillä on ristiriita, joka asettaa naiset miesten holhoukseen.

Vähän valituksia

Viranomaisten toimintakykyä kuitenkin vahvistettiin vuonna 2016 rikoslakimuutoksen voimaantulon ansiosta, joka kriminalisoi perheväkivallan, ottaa käyttöön häirinnän käsitteen ja koventaa rangaistuksia fyysisen pahoinpitelyn yhteydessä. nainen.

Naisoikeusaktivistit kuitenkin väittävät, että suurin osa tästä väkivallasta, joka tapahtuu vuonna la perhepiiri, eivät ole valituksen kohteena. Pahempaa on, että rikoslain 279 §:ssä säädetään räikeän aviorikoksen yhteydessä tehdyistä murhista rangaistuksen alentamisesta, joka voidaan alentaa alle viiteen vuoteen vankeusrangaistukseen. Toisen lain mukaan hyökkääjä voi paeta rikossyytteitä, jos uhri antaa hänelle anteeksi, mikä usein tapahtuu perheen painostuksen alaisena.

Naisiin kohdistuva väkivalta, joka on juurtunut algerialaiseen yhteiskuntaan ja joka usein päättyy murhaan, on erityisen konkreettista: peräti 12 616 tapausta on havaittu. lueteltu Kansallisen turvallisuuden pääosasto vuosina 2021–2022.

Kolumnissa, joka julkistettiin 25. marraskuuta, Algerian naisten oikeuksien yhdistykset Ihmisoikeudet sekä monet tutkijat muistelevat, että vuonna 2020 "muutosta ja tasa-arvoa" ajavien järjestöjen kollektiivi FACE oli lähettänyt viranomaisille ehdotuksia naisten murhien estämiseksi. Ensinnäkin kyse oli näiden rikosten erityispiirteiden tunnustamisesta ja toiseksi "anteeksiantolausekkeen" poistamisesta rikoslaista, mikä johtaa siviilioikeudellisten kanteiden häviämiseen.

Allekirjoittajajärjestöt Tribune – joihin kuuluvat Djazairouna, Wassila-verkosto ja Amnesty International – uskovat, että niiden jatkuva läsnäolo kentällä vuosikymmeniä on antanut heille mahdollisuuden tunnistaa lainsäädännössä olevia aukkoja sekä käytäntöjä, jotka muodostavat esteitä naisten täydelliselle suojelulle. "Ehdotukseemme ovat korvaamaton arvo [ideoiden] lähde [tämän] asian edistämiseksi", he sanovat. He jatkavat, että eteenpäin pääsemiseksi on "olennaista osallistua aktiivisesti johdonmukaisten julkisten politiikkojen ja konkreettisten mekanismien kehittämiseen, jotta naisten suojelusta tulee konkreettista todellisuutta, valloitus konkreettinen. »

Aamu.

Saat joka aamu 10 keskeistä tietoa Afrikan uutisista.

Image

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.jeuneafrique.com/1509229/societe/en-algerie-le-milieu-associatif-alerte-sur-la-hausse-des-feminicides/


.