Kap Verden orvoksi jäänyt Sara Tavares, Jeune Afrique


Kap Verden orvoksi Sara Tavares

Julkaistu 21

Lukeminen: 2 minuuttia.

Hän oli upea taiteilija, ehkä kaunein Kap Verden diasporan ääni kaikkialla maailmassa. Sosiaalisissa verkostoissa kunnianosoituksia on vuodatettu marraskuun 19. päivästä lähtien Sarah Tavares, laulaja, kitaristi ja säveltäjä, jolla on unohtumaton armo, joka kantoi korkealla saudade sen alkuperästä.

Hänen pariisilainen yleisönsä muistuttaa konsertista Alhambrassa Au fil des Voix -festivaaleilla vuoden 2012 alussa, jossa lipsahdus jäätyneellä asfaltilla ja murtuma veivät häneltä instrumenttinsa ja jätti kentän avoimeksi kitaristille Luiz Caracolille. Muutamaa vuotta myöhemmin hän esitteli samalla lavalla albumin, joka jää hänen viimeiseksi. Fitxadu, qui ansaitsi hänelle a Grammy-ehdokkuutta.


loput tämän mainoksen jälkeen


Se oli aivokasvain, jota vastaan ​​hän oli taistellut vuosia ja joka lopulta repi tämän tähden surullisen kohtalostaan. Hänen isänsä lähti kotoa, äiti lähti Lissabonista etelään nuorten veljiensä ja sisarensa kanssa ja uskoi vuonna syntyneen lapsen. 1978, vanhalle rouvalle. Hän kasvatti hänet orvoksi Portugalin pääkaupungissa, jossa hän nautti menestyksestä teinivuosistaan.

Gospelista Kap Verden musiikkiin

Sara oppi laulamaan kirkossa, perusti ensimmäisen gospelkuoron Lissabonissa ennen kuin hänet paljastui suurelle yleisölle voittamalla kaksi televisiokilpailua, ja edusti sitten Portugalia Euroviisut, vuonna 1994. Kaksi vuotta myöhemmin sen portugalinkielinen versio elokuvan ääniraidan lippulaivasta Notre Damen kellonsoittaja ansaitsi sen Disneyn myöntämän parhaan sovituksen palkinnon. Hän oli tuolloin 18-vuotias ja alkoi olla kiinnostunut Kap Verden rytmeistä ja kreolin oppimisesta, elementeistä, jotka hän pian sisällytti à hänen musiikkinsa.

"Hänen levy-yhtiö halusi tehdä hänestä poplaulajan", muistelee Praia, José Da Silva, Lusafrica-merkin perustaja ja saariston musiikin lähettiläs, jota hän seurasi Santo Antãon saarelle seuraavana päivänä järjestettävään kunnianosoitukseen. Cesaria Evoran kuolema. Mutta hän mieluummin sekoitti Kap Verden musiikkia ääniä Afrikkalaiset, erityisesti hänen lyömäsoittiensa, Angolan N'Dun tai Miroca Parisin, Cesarian lyömäsoittimen kanssa, joka seurasi häntä kiertueella. »

Aurinkoinen ja hymyilevä ura

Hänen ensimmäinen albuminsa, Mi Ma Bo (1999) on tuottanut kongolainen laulaja Lokua Kanza, jonka fani hän on. Vuonna 2005 "Balance" ja nimikkeet kuten "Bom Feeling" ja "One Love", aurinkoisella ja hymyilevä, täynnä nuoria, vei sen kansainväliselle näyttämölle. Hän kutsuu kollegansa Ana Mouran, pian modernin fadon kuningattareksi, kappaleeseen "De Nua", joka päättää albumin. Seuraavat, Xinti (2009), klassikko, introspektiivisempi ja onnistuneempi, on kypsyyden teos.


loput tämän mainoksen jälkeen


"Sara, se oli poikkeuksellinen ääni, ja sitten ystävällisyys, lempeys", jatkaa José Da Silva, joka kutsui hänet kahdesti Kriol Jazz -festivaalin lavalle. Ja yksi uuden sukupolven ihailtuimmista artisteista täällä yleisön ja muusikoiden keskuudessa. »

Kap Verden julkisen television uutiset omistivat hänelle "solidaarisuuden aallon" kaksi kuukautta sitten, kun hän sai tiedon hänen sairaudestaan. et show The Voice Portugal kunnioitti häntä 19. marraskuuta alkaen Kap Verden tasavallan presidentti José Maria Neves, seuraavana päivänä. Laulaja Boy Gé Mendesin läheisyydessä hän oli julkaissut vuoden sisällä neljä uutta kappaletta, joita kuuntelemme niin monesta testamentista. Sara Tavares jättää ainutlaatuisen teoksen et ajaton.


loput tämän mainoksen jälkeen


Aamu.

Saat joka aamu 10 keskeistä tietoa Afrikan uutisista.

Image

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.jeuneafrique.com/1506350/culture/le-cap-vert-orphelin-de-sara-tavares/


.