Marraskuussa tehtävät puutarhatyöt, jotta estetään nurmikon hajanaisuus ja vaurioituminen

Marraskuussa tehtävät puutarhatyöt, jotta estetään nurmikon hajanaisuus ja vaurioituminen

1. Pidä nurmikkosi puhtaana ja siistinä

iCANLAWN.COM:n asiantuntijat sanoivat: ”Siisti talo on onnellinen talo, eikö niin? Sama koskee sinun puutarha tilat.

"Ensimmäinen vinkkimme talveksi nurmikko on huolehdittava pudonneiden lehtien siivoamisesta ympäröivistä puista ja pensaista kasaantumisen välttämiseksi. Puutarhasi ei ainoastaan ​​näytä paremmalta, vaan myös nurmikkosi kiittää sinua siitä.

"Nurmikollasi olevat lehdet voivat aiheuttaa sienikasvua, joka voi päätyä jättämään nurmikon hajanaiseksi."

2. Pidä liikenne mahdollisimman pienenä

Käveleminen pakkasella tai märällä nurmikolla voi aiheuttaa kaikenlaisia ​​ongelmia, jotka asiantuntijoiden mukaan voidaan helposti välttää. On tärkeää pitää jalankulku mahdollisimman vähäisenä talvella, varsinkin jos ne ovat kastuneet tai jäässä.

Nurmikkoammattilaiset sanoivat: "Käveleminen veden peittämän alueen yli pakottaa ilman ulos, ja kun maa kuivuu, se tiivistyy voimakkaasti yhteen, mikä voi aiheuttaa ruohon kellastumista ja kasvun hidastumista kesällä.

”Sama pätee pakkaselle nurmikolle. Käveleminen nurmikon halki pakkasella voi rikkoa ruohon ja jättää sen vaurioitumaan. Vahinkojen ilmaantuminen kestää muutaman viikon, mutta pian sen jälkeen ilmaantuu ruskeita laikkuja, jolloin nurmikko on hajanainen."

3. Huolehdi ruohonleikkuristasi

Ruohonleikkurit testataan kevät- ja kesäkuukausina, mikä tarkoittaa, että jotkut kipeästi kaivatut TLC:t voivat pudota nopeasti prioriteettilistalle.

Talvi on kuitenkin hyvä aika korjata ja huoltaa ruohonleikkuria varmistaakseen, että se on huippukunnossa, kun kevät rullaa jälleen nopeasti.

Asiantuntijat selittivät: ”Vilkaisu leikkurin teriin auttaa sinua näkemään, tarvitsevatko ne teroitusta vai eivät.

”Tylsä tai tylsä ​​terä jättää ruohosi rosoiseksi ja repeytyneeksi. Näiden yksinkertaisella teroituksella varmistetaan, että ruoho saa hienoimman leikkuuleikkauksen, kun leikkuukausi palaa.

”Älä yritä teroittaa teriäsi itse, vaan vie ne ammattilaiselle. Kun olet paikalla, on myös hienoa tehdä ruohonleikkurin täysi katsastus ja varmistaa, että pienemmät työt, kuten öljyn täyttö, ovat valmiit, jotta kaikki on valmis rokkaamaan, kun ruohon kasvu jatkuu.

4. Varo suolaa

Hiekopolut ja ajotiet ovat hyviä talvella liukumisen välttämiseksi, mutta asiantuntijat varoittivat puutarhureita varmistamaan, ettei se mene nurmikon lähelle.

Ammattilaisten mukaan suolalla voi olla "vahingollinen vaikutus" nurmikoihin, koska se tarvitsee kosteutta pitääkseen ne hyvässä kunnossa.

He lisäsivät: "Kun suola joutuu kosketuksiin nurmikon kanssa, se voi aiheuttaa kuivumista, ja ruoho muuttuu hauraaksi ja lopulta kuihtuu ja kuolee, mikä johtaa epämiellyttäviin laikkuihin nurmikolla ylös ja alas.

– Kylvöstä, niittosta ja ruokinnasta perääntyminen voi olla vaikeaa talvikuukausina, mutta jos noudatat nopeita vihjeitämme puutarhan hoitamisesta talvella, voimme taata, että nurmikkosi on valmis kevääseen. ”

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.express.co.uk/life-style/garden/1837016/lawn-grass-jobs-november-winter


.