Jättiläinen Orb hävittää Lontoon horisontin ja viiden vuoden taistelu sen pysäyttämiseksi | UK | Uutiset

Jättiläinen Orb hävittää Lontoon horisontin ja viiden vuoden taistelu sen pysäyttämiseksi | UK | Uutiset

Suunnitelmat rakentaa valtava pallo, jonka oli määrä muuttaa Lontoon siluettia ikuisesti, on hylätty Lontoon pormestari Sadiq Khan hylkäsi kiistanalaisen ehdotuksen.

Las Vegas -tyylinen MSG-pallo, jos se olisi rakennettu, olisi ollut 21,500 XNUMX kapasiteettia ja se olisi istunut vastapäätä rautatieasemaa. Se olisi ollut lähellä muita konserttipaikkoja, jotka paikallisten mukaan olisivat häirinneet heidän elämäänsä.

Vuonna 2018 MSG ilmoitti haluavansa rakentaa Spheren, lasitetun pallon Olympiapuiston viereen Stratfordiin, Itä-Lontoon. 

Lontoon Legacy Development Corporation, joka päättää ensimmäisenä suunnittelusovellukset olympiapuistossa, antoi hyväksyntänsä viime vuoden maaliskuussa.

Arkkitehti Populousin suunnittelema Sphere olisi kopio Madison Square Garden Spherestä Las Vegasissa, 2 miljardin dollarin (1.6 miljardin punnan) areenasta, joka isännöi U2:ta viime kuussa. 

Suunnitelmien mukaan London Sphere olisi peitetty LED-paneeleilla ja se olisi lähes 100 metriä korkea ja 300 metriä leveä. Se rakennettaisiin heti olympiapuiston itäpuolelle.

Asukkaat kuitenkin vastustivat ehdotusta, jotka lupasivat lähteä, jos pallo rakennetaan. Rakennuksen odotettiin peittävän LED-paneeleilla valaistuja animoituja mainoksia seuraavan 25 vuoden ajan.

Yli 1,000 asukasta vastusti suunnitelmia.

Mutta herra Khan hylkäsi kehityksen tänään vedoten siihen, että se aiheuttaisi Stratfordin asukkaille valosaasteita, sen valtavaa sähkölaskua ja siihen liittyvää "vihreiden" pätevyyskirjojen puutetta. Hän mainitsi myös sen vaikutuksen alueen kulttuuriperintökohteisiin.

Lontoon pormestarin tiedottaja sanoi: "Lontoo on avoin investoinneille ympäri maailmaa ja Sadiq haluaa nähdä enemmän maailmanluokan, kunnianhimoisia ja innovatiivisia viihdepaikkoja kaupungissamme.

"Mutta osana MSG Spheren suunnitteluhakemusta pormestari on nähnyt riippumattomia todisteita, jotka osoittavat, että nykyiset ehdotukset aiheuttaisivat kohtuuttomia kielteisiä vaikutuksia paikallisiin asukkaisiin."

Lindesay Mace Stop MSG Sphere London -kampanjaryhmästä sanoi: "Olemme iloisia, että Sadiq Khan on kuunnellut kaikkia, jotka vastustivat tätä kehitystä, mitä MSG Sphere ei koskaan tehnyt. Kehotamme heitä hyväksymään tämän päätöksen. Paikalliset asukkaat ovat kestäneet lähes kuusi vuotta stressiä ja epävarmuutta siitä mahdollisuudesta, että tämä syvästi tuhoisa kehityskohde rakennettaisiin heidän kotinsa viereen, nyt heidän on jätettävä rauhaan jatkaakseen elämäänsä. 

”Haluamme kiittää kaikkia paikallisia asukkaita, jotka kamppailivat väsymättä sen pysäyttämiseksi. Tämänpäiväinen päätös on osoitus paikallisten asukkaiden ja ruohonjuuritason kampanjoiden voimasta ja arvosta, jota paikalliset poliitikot voivat tukea heitä. Olemme todiste siitä, että Daavid voi voittaa Goljatin."

Sphere Entertainmentin tiedottajan lausunto sanoi: "Vaikka olemme pettyneitä Lontoon päätökseen, monet eteenpäin katsovat kaupungit ovat innokkaita tuomaan tämän teknologian yhteisöihinsä. Keskitymme niihin."

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran englanniksi https://www.express.co.uk/news/uk/1837117/msg-sphere-london-sadiq-khan


.