Algeria–Ranska: historioitsijoiden sekakomitean ensimmäinen kokous 21. marraskuuta


Algeria–Ranska: historioitsijoiden sekakomitean ensimmäinen kokous 21. marraskuuta

ProfilAuteur_FaridAlilat

Julkaistu 20

Lukeminen: 2 minuuttia.

Viisitoista kuukautta sen perustamisilmoituksen jälkeen, elokuussa 2022 Emmanuel Macronin kolmipäiväisen Algerian vierailun aikanaAlgerialais-ranskalaisten historioitsijoiden yhteistoimikunta aloittaa virallisesti työnsä 21. marraskuuta. Sen jäsenet kokoontuvat klo Konstantinus, Itä-Algeriassa, tiistaista perjantaihin, 24. marraskuuta, oppi Jeune Afrique tapausta lähellä olevasta lähteestä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kymmenen historioitsijaa tapaavat samassa paikassa keskustelemaan aiheista la kolonisaatio ja Algerian sota.

Tämän yhteisen elimen jäsenet olivat tavanneet jo 19. huhtikuuta osana Pariisin ja Algerin välillä pidettyä videokonferenssia tutustuakseen toisiinsa ja selvittääkseen maasto ennen työnsä alkamista. Näihin ensimmäisiin puolitoista tuntia kestäneisiin keskusteluihin osallistui viisi ranskalaista historioitsijaa, Benjamin Stora, Florence Hudowicz, Jacques Frémeaux, Jean-Jacques Jordi ja Tramor Quemeneur ja de algerialaiset kollegansa, Mohamed El Korso, Idir Hachi, Abdelaziz Filali, Mohamed Lahcen Zighidi ja Djamel Yahiaoui.

“Rehellinen ja lämmin vaihto”


loput tämän mainoksen jälkeen


"Tämä ensimmäinen kontakti sujui hyvin", hän sanoi tuolloin. Puheenjohtaja Benjamin Stora komitea Ranskan puoli. Vaihto oli rehellistä ja lämmintä. Korostimme sitä tosiasiaa, että tämän komission on säilytettävä riippumaton luonteensa poliittisten toimivallan suhteen. » Ranskan kolonisaatiota koskevan raportin kirjoittaja ja guerre Algeriasta, joka luovutettiin Emmanuel Macronille tammikuussa 2021, Benjamin Stora ehdottaa ensimmäiseksi työakseliksi ajanjaksoa, joka ulottuu kolonisaation alusta vuodesta 1830 vuoteen 1880, joka osuu yhteen ensimmäisten suurten valloitusten päättymisen kanssa. de Algeria.

Elokuussa 1830 ilmoitettiin tämän yhteisen toimikunnan perustamisesta, jonka tehtävänä on tutkia Algerian ja Ranskan arkistoja, jotka liittyvät siirtomaa-aikaan 1962–2022. Aloite tämän sekalaisen historioitsijoiden ja asiantuntijoiden ryhmän perustamiseksi on omaa sukua Algerian presidentin ja Benjamin Storan tapaamisesta kuukautta aiemmin.

Myös muut ranskalaisen valtuuskunnan jäsenet ovat aikakauden asiantuntijoita. Tramor Quemeneur, historian tohtori, opettaja Pariisin VIII-yliopistossa ja à Paris-Cergy-Université, Muistelmien ja totuuskomission ja Kansallisen maahanmuuttohistorian museon (MNHI) opastusneuvoston jäsen, tulee olemaan Ranskan puolen pääsihteeri. Hän on kirjoittanut kaksi teosta Benjamin Storan kanssa guerre Algeriasta.


loput tämän mainoksen jälkeen


Aamu.

Saat joka aamu 10 keskeistä tietoa Afrikan uutisista.

Image

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.jeuneafrique.com/1506040/politique/algerie-france-premiere-reunion-de-la-commission-mixte-dhistoriens-le-21-novembre/


.