Marokossa neljä vuotta vankeutta teini-ikäisen tytön Jeune Afriquen raiskaajille.


Marokossa neljä vuotta vankeutta teini-ikäisen tytön raiskaajista

Mielenosoitus naisiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa vastaan ​​Casablancassa 23. elokuuta 2017. © AFP

1-New2018-icon@2x-JA-FondBlanc (3)

Julkaistu 16

Lukeminen: 1 minuutti.

Marokon oikeus korotti neljän tuomitun miehen tuomiot neljäksi vuodeksi vankeuteen 15. marraskuuta illalla valituksesta antamallaan tuomiolla. varten teini-ikäisen tytön raiskaus maan eteläosassa. Neljä miestä raiskasi Fatima-Zahran, joka oli tapahtuma-aikaan 15-vuotias vuonna kylä lähellä Tataa (maan kaakkoisosassa) vuonna 2021, mikä aiheutti raskauden, yhden hänen asianajajansa Aïcha Guellaan mukaan.

"Tuomio ei ole tyydyttävä"

Ensimmäisessä oikeusasteessa joulukuussa 2021 he oli sai yhden vuoden vankeusrangaistuksen, jota ihmisoikeusjärjestöt pitivät löyhinä. Agadirin hovioikeus tuomitsi neljä syytettyä neljä vuosi vankeutta kukin "alaikäiseen kohdistuneesta väkivaltaisesta sopimattomasta pahoinpitelystä", sanoi Me Guellaa ja ilmoitti valittavansa kassaatiotuomioistuimeen.

"Oikeusaktivistina ja naiset, uskon, että tuomio ei ole tyydyttävä, mutta se on parempi kuin ensimmäisessä oikeusasteessa annetut tuomiot”, kommentoi Aïcha Guellaa, Marokon yhdistyksen puheenjohtaja. droits uhrit (AMDV).

Tämä draama toisti Marokon tiedotusvälineissä toisen rikoksen oikeudellista käsittelyä: viime maaliskuussa  kolmea miestä syytettynä de 11-vuotiaan tytön toistuva raiskaus tuomittiin ensimmäisessä oikeusasteessa kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Lauseet, joiden lempeys järkytti yleistä mielipidettä.

jälkeen yksi kansalaisyhteiskunnan voimakas mobilisointi, yksi syytetyistä sai lopulta valituksen perusteella 20 vuoden vankeustuomion ja hänen kaksi rikoskumppaniaan 10 vuodeksi kukin. Marokossa kansalaisjärjestöt ja tiedotusvälineet antavat usein hälytyksen alaikäisiin kohdistuvasta seksuaalisesta väkivallasta ja vaativat sanktioita plus vakava.

(AFP:n kanssa)

Aamu.

Saat joka aamu 10 keskeistä tietoa Afrikan uutisista.

Image

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.jeuneafrique.com/1504794/societe/au-maroc-quatre-ans-de-prison-en-appel-pour-les-violeurs-dune-adolescente/


.