Camelia Jordana ja Fianso yhdistyivät elokuvassa poliisiväkivallan uhreista, Jeune Afrique


Camelia Jordana ja Fianso tapasivat jälleen elokuvassa poliisiväkivallan uhreista

Jos asiat poliisin tappamia ihmisiä Julkistetaan yhä enemmän, mutta vain vähän tiedetään niiden perheiden elämästä, jotka taistelevat saadakseen nämä tosiasiat tunnustettua murhiksi. Tämän intiimin tutkiminen on ytimessäEnnen kuin liekit sammuvat Kirjailija: Mehdi Fikri

Karimin kuolema poliisin tarkastuksen seurauksena järkyttää hänen perhettään, ennen kaikkea hänen sisarensa Malikaa, joka oli eronnut uusivasta rikoksesta. Surun keskellä hänen on tehtävä tärkeitä päätöksiä, jotta tapaus ei uppo unohduksiin. Media-ikkuna on se, joka antaa nimensä otsikolle: ennen kuin liekit sammuvat, toisin sanoen ennen kuin mellakat, jotka syttyivät hänen naapurustoonsa, lakkaavat. Pitkä taistelu oikeudellinen alkaa, ja sillä on vakavia seurauksia hänen elämäänsä avioparina…

Jokainen El Yadarin perheen jäsen kohtaa henkilökohtaisen ongelman, joka vahvistaa perhedraamaa. Castingia tukevat sen näyttelijöiden esitykset, joista erottuvat laulajat ja näyttelijät, Camellia Jordana ja Sofiane Zermani, joka tunnetaan myös salanimellä Fianso. Tällä ensimmäisellä elokuvalla entinen toimittaja Mehdi Fikri elävöittää uhrien perheiden ja heidän lähipiirinsä johtamaa poliittista taistelua.

Jeune Afrique: Mikä on taustasi?

Mehdi Fikri: Kävin Lillen journalistikoulussa, sitten työskentelin kolme vuotta päivälehden ekososiaaliosastolla. Humanity. Käsittelin erityisesti alueen sosiaalisia suunnitelmia vuoden 2009 kriisin jälkeen, mikä mahdollisti löytää Ranska syvällisesti. Vuodesta 2011 lähtien olin vastuussa poliisin/oikeuden/pienituloisten naapurustojen tiedostosta ja pystyin tarkkailemaan kaikkia taisteluita poliisin väkivaltaa vastaan ​​– välitettynä tai ei – jotka inspiroivat elokuvaa. Samaan aikaan minulla oli aina halu elokuvaan ja vuonna 2018 luovutin vihdoin lehdistökorttini päätoimiseksi käsikirjoittajaksi. Kirjoitin ja ohjasin kaksi lyhytelokuvaa, Kaksi ja puoli minuuttia et descente, joka on valittu useille festivaaleille, kuten Venetsian elokuvajuhlille ja Clermont-Ferrandille. Työskentelin myös käsikirjoittajana sarjassa Ourika, Miskina (Amazon Prime) ja Hippokrates (Kanava +).

Elokuvasi nimi viittaa ajanjaksoon, jonka aikana tiedotusvälineet kuuntelivat uhrien perheitä. Käytitkö kokemustasi toimittaja ?

Ei vain. Kasvoin ja elän edelleen vuonna 93, saan inspiraatiota teini-ikäisenä 1990-luvun lopulla ja poliittisena aktivistina 2000-luvun lopulla kokemastani. Elokuvaa kirjoittaessani luotin erityisesti kontakteihini Totuuden kanssa ja oikeuskomiteat. Kun nuori kuolee, aktivistit ottavat nopeasti yhteyttä perheisiin sosiaalisessa mediassa, kuten elokuvassa tapahtuu. Nämä aktivistit selittävät heille, että heillä on aikaa vain mellakoihin luodakseen "poliittista vauhtia". Tämä hetki, jolloin toimittajat ovat paikalla kertomassa kapinoista mikrofoneja ojennettuna perheitä kohti, on aikaa, jolloin totuus on edelleen kyseenalainen. Strategiat olemme laittaa paikalleen : puhu nopeasti, palkkaa asianajaja, älä hautaa ruumista pyytääksesi toista ruumiinavausta. Näiden strategioiden älykkyys on ristiriidassa sen ajatuksen kanssa, että kaupunginosat ovat poliittisia autiomaa.

Onko elokuvasi inspiroitunut tositapahtumista?

Tämä ei ole piilotettu elämäkerta. Tarina on saanut inspiraationsa monista tapauksista. Ajattelin erityisesti kuolemantapauksia Lamine Dieng vuonna 2007,Ali Ziri vuonna 2009, Wissam El-Yamni vuonna 2012, Amine Bentounsi vuonna 2012 tai ilmeisestiAdama traore Vuonna 2016. Esimerkiksi Malika (näyttelijänä Camélia Jordana) ottaa kuvia lyönnin jälkistä veljensä ruumiissa, kuten pystyin havaitsemaan El-Yamni-tapauksessa. Sen tavoitteena on saada tutkintatuomari, kuten Ali Ziri -tapauksessa. Il on osia tositarinoita, mutta ei mitään, mikä kuuluisi vain yhteen perheeseen. Ja ennen kaikkea elokuvani on myös – ja melkein enemmän – perhedraama. Jotta voisin tutkia El Yadarin perheen menneisyyttä, sydänsuruja ja pimeyttä, minun piti tehdä siitä täysin kuvitteellinen perhe.

"Avant que la flamme ne s'éteigne", avec l'actrice Camélia Jordana. © Topshot Films/The Films/Bac Films

"Ennen kuin liekki sammuu" näyttelijä Camélia Jordanan kanssa. © Topshot Films/The Films/Bac Films

Pystyitkö puhumaan uhrien omaisille dokumentoidaksesi heidän intiimejä mullistuksiaan?

Ei, minulla ei ole aavistustakaan näiden perheiden läheisyydestä enkä halunnut tietää sitä. En aikonut tehdä dokumenttia. Sisarusten keksiminen tyhjästä, erityisesti luokkaloikkalainen pikkusisko, joka kieltäytyy tappelemasta – Nour, jota näyttelee loistava Sonia Faidi – oli tapa ankkuroida elokuva paikkaan, jossa puhdas elokuvateatteri.

Elokuvasi herättää myös kysymyksen velvollisuudesta perhettä kohtaan. Malika lapsena on arpeutunut kolmella viivalla, jotka symboloivat sisarusten liittoa elokuvan alussa. Onko tämä yhteys siunaus vai kirous?

Tämä kohtaus avaa elokuvan, koska halusin heti esittää kysymyksen: mitä perheeseen kuuluminen tarkoittaa? Tämä on maahanmuuttajien toisen sukupolven dilemma: pitäisikö meidän vanhempiemme kärsimyksen ilmaisemiseksi omaksua heidän kanssaan sama asenne, eli vaieta, vai päinvastoin puhua ja kapinoida? Toisin sanoen, ollaksesi uskollinen perheellesi, täytyykö sinun olla epälojaali heille? Henkilökohtaisessa tapauksessa isäni varttui orpokodissa Casablancassa 8–23-vuotiaana. Kun olin lapsi, j'allais joka kesä Marokossa, mutta aikuisena minun piti seurata menneisyyteni jalanjälkiä minun täytyi mennä tähän orpokotiin yksin. Hän ei koskaan vienyt meitä sinne…

Mikä on journalismin rooli näiden tapausten käsittelemisessä?

Kyse on totuuden kertomisesta. Toimielinten on oltava tilivelvollisia kansalaisille, toimittajat eivät saa antaa valheita ohittaa. Halusin tehdä elokuvan kieltämisestä ulos tulemisesta ja Malikan koko kamppailu on asioiden nimeäminen. Hän taistelee oikeuden puolesta sanoakseen vihdoin: "Poliisit tappoivat Karimin". Tämä vaikea tie totuuteen kiinnostaa minua syvästi. Kun viranomaiset tunnustavat tosiasiat välittömästi, väkivaltaa kaupunkilainen sisältävät useimmiten. Poliittisella puheella on todella väliä, se voi olla jopa erittäin hyveellistä, kun perheet ottavat sen itsekseen: myös elokuvani kertoo tämän tarinan. Emansipaatiopolut ovat edelleen mahdollisia.

Miten valitsit Camellia Jordana ja Sofiane Zermani (räppäri Fianso)?

Ennen kuin liekit sammuvat on ensimmäinen elokuvani. Ja kun olet vielä tuntematon ohjaaja, et sinä valitse tähtesi, vaan he valitsevat sinut! Lähetin heille käsikirjoituksen näyttelijäohjaajani kautta ja he hyväksyivät. Camélia [Jordana] on yksi sukupolvensa parhaista näyttelijöistä. Hänen sitoutumisensa, hänen anteliaisuutensa olivat uskomattomia. Mitä tulee Sofianeen [Zermani], näin hänet tosielämässä ensimmäistä kertaa Bobignyn tuomioistuimessa tuomion aikana. de Théo Luhakan tapaus, toinen poliisin väkivaltatapaus. Sofiane keskusteli poliisin ja nuorten kanssa rauhoittaakseen erittäin tulenarkaa tilannetta sinä päivänä. Kun lähetin hänelle viestin vakuuttaakseni hänet liittymään näyttelijöihin, muistutin häntä tästä jaksosta. Lopuksi, anekdoottia varten, skenaariossani en ollut määrittänyt El Yadarin perheen alkuperää. Kun Camélia ja Sofiane hyväksyivät, perheestä tuli Kabyle, kuten hekin. Elokuvassa on laulukohtaus: Sofiane ehdotti minulle, että se oli Idirin Ssendu. Idir on enemmän kuin laulaja, hän on ikoni, Olen erittäin iloinen, että Sofiane toi tämän.

Ennen kuin liekit sammuvat Mehdi Fikri, ensi-iltansa ranskalaisissa elokuvateattereissa 15 marraskuu 2023

Aamu.

Saat joka aamu 10 keskeistä tietoa Afrikan uutisista.

Image

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.jeuneafrique.com/1503437/culture/camelia-jordana-et-fianso-reunis-dans-un-film-sur-les-victimes-de-violences-policieres/


.