Senegalilaiset kiväärit, muiston hiillos ja olympialaisten liekki, Jeune Afrique


Senegalilaiset kiväärit, muiston hiillos ja olympialaisten liekki

Glez

Glez

Julkaistu 15

Lukeminen: 2 minuuttia.

Jos kuuluisimmat olympiatulen kantajat pysyvät urheilijoina, kuten nyrkkeilijä Mohamed Ali Parkinsonin taudin heikentämä vuonna 1996, olympialaisten järjestelykomitean asettamat kriteerit eivät vaadi ei mestariuraa eikä tähtikuuluisuutta. Muukalaiset välittävät panoksensa "yhtenäisempään, osallistavampaan, kestävämpään ja oikeudenmukaisempaan yhteiskuntaan" Pariisin näkökulmasta. 2024", jalkapalloilija Lilian Thuram, koomikko Jamel Debbouze tai astronautti Thomas Pesquet. Ja Seine-Saint-Denisin departementissa ei niin tuntematon afrikkalainen, joka voisi kantaa arvostetun soihtua.

Väsymätön todistaja

Aikana, jolloin Lähi-idän kriisi, vektori Antisemitismi on läsnä Ranskassa, ja jotkut laskevat pääasiassa muslimimaiden kansalaisten panoksen Ranskan nykyhistoriaan. Kaukana taloudellisesta keskustelusta, Seine-Saint-Denisin departementin presidentti ehdottaa, että entinen senegalilainen kivääri kantaisi la Olympiatuli ensi heinäkuussa osana "olennaista muistityötä". Stéphane Troussel ehdotti sitä virallisella vierailullaan Dakarissa Oumar Diemélle, joka oli juuri lähtenyt asumaan. au Senegal, perässä äskettäin myönnetystä oikeudesta veteraanieläkkeeseen asuessaan kotimaassaan.

Oumar Diemé syntyi vuonna 1932 Senegalissa, sai ranskalaisen kansalaisuuden vuonna 2017. Hän oli vapaaehtoisena. sisään Ranskan laivastossa 1953-1965. Hän osallistui Indokiinan ja Algerian sotaan ennen kampanjoimista ranskalaisesta Bondyn kaupungista ja monta vuotta, jotta hänen veljensä aseita Afrikasta saavat uhrauksiinsa vastaavat oikeudet. Hän käveli väsymättä koulujen käytävillä puhuakseen historiastaan.

Mitä enemmän senegalilaisten kiväärien määrää vähennetään, sitä enemmän kunnianosoituksia se moninkertaistaa. Ranskalaista alkuperää olevien veteraanien oikeuksia vastaavien oikeuksien myöhäinen tunnustaminen taiteellisiin todisteisiin – kuten Mathieu Vadepiedin tuore pitkä elokuva "Tirailleurs". -, käy läpi kaikenlaista de mitalit… Tuleeko olympiatulen kantaminen Oumar Diemélle uusi "koristys"? Hänen nimensä esiintyy kahdenkymmenen ehdokkaan listalla. Valittu liekin kantaja on ilmoitettava alkaa 2024.

Aamu.

Saat joka aamu 10 keskeistä tietoa Afrikan uutisista.

Image

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.jeuneafrique.com/1504506/societe/les-tirailleurs-senegalais-les-braises-du-souvenir-et-la-flamme-des-jo/


.