Israelin ja Hamasin sota: musiikkiteollisuuden osallinen hiljaisuus, Jeune Afrique


Israelin ja Hamasin sota: musiikkiteollisuuden osallinen hiljaisuus

2. kesäkuuta 2020 julkaisusi ja profiilikuvasi sosiaalisissa verkostoissa olivat mustan sävyjä: jaoit laajasti hashtagin "Blackout Tuesday" protestoidaksesi sitä vastaan. George Floydin kuolema, musta mies, jonka tappoi valkoinen amerikkalainen poliisi. Kysymys rasismista Yhdysvalloissa ja sen vaikutuksista musiikkiteollisuuteen nousi sitten takaisin keskustelujen keskipisteeseen. Ammattilaiset seurasivat laajasti kehotusta ottaa kantaa kauas Amerikan rajojen ulkopuolella. Ranskassa nykyiset kollegamme ja yhteistyökumppanimme olivat välittäneet tämän hashtagin ja hashtagin Musta elää asiaa.

Epäoikeudenmukaisuus on epäoikeudenmukaisuutta

Muistamme keskustelut rasismin vastaisen taistelun ja kansalaisoikeuksien historiasta Yhdysvalloissa. Jotkut, myös rap-maailmassa, eivät tienneet sitä Musta pantteri oli jotain muuta kuin elokuva Marvel julkaistiin vuonna 2018, ja näytti siltä faire hyvin epämääräinen käsitys siitä, kuka oli Angela Davis. Monet tiesivät Martin Luther King puheessaan "Minulla on unelma" mutta eivät tienneet, että yksi hänen konkreettisen toimintansa kulmakivistä oli kampanja Montgomeryn linja-autojen boikotoimiseksi.

Kaiken kaikkiaan musiikkialan ammattilaiset, vaikka he eivät olisi kovinkaan perehtyneet amerikkalaisiin rotukysymyksiin, suostuvat ottamaan julkisen kannan vakuuttuneena siitä, että epäoikeudenmukaisuus on epäoikeudenmukaisuutta. Monet mustat ihmiset tällä alalla ovat kamppailleet pitkään ja ryhtyneet toimiin useilla rintamilla, mukaan lukien kulttuuriperintönsä rikkauden edistäminen. Kiistämättä sitä, että systeemistä rasismia esiintyy edelleen ja että eritaustaiset ihmiset kamppailevat löytääkseen paikkansa alan pyramidin huipulla, meidän on onniteltava ja onniteltava aktivisteja, jotka säännöllisesti onnistuvat käynnistämään uudelleen keskusteluja kysymys mustiin ihmisiin kohdistuvaa rasismia työelämässä. Tuomitakseen poliisin väkivaltaa monet artistit, olivatpa asia suoraan mukana tai eivät, eivät epäröineet osoittaa sitoutumistaan ​​allekirjoittamalla foorumeita, osoittamalla mieltään, puhumalla konserteissaan ja kaikilla muilla mahdollisilla tavoilla. Muun muassa tämän vaikutusvaltaisten henkilöiden sitoutumisen ansiosta poliisiväkivallan torjunta on edennyt Ranskan heikommassa asemassa olevien kaupunginosien rajoitetun kehyksen ulkopuolelle ja vaikuttanut laajalti yleiseen mielipiteeseen.

Monet musiikkialan artistit ja pelaajat ovat vuosien ajan yrittäneet vaihtelevalla tahdilla pitää Palestiina kollegoidensa mielessä, useimmiten käskemällä heitä kieltäytymään esiintymästä Israelissa tai Israelin valtion rahoittamissa tai tukemissa tapahtumissa. järjestöt. Tämä sitoumus kolonisaatiota, alueiden miehitystä ja liittämistä vastaan est Se on käsinkosketeltavaa jopa status quon aikoina: kun kukaan ei enää puhu Palestiinasta, pysymme valppaina. Vaadimme edelleen Israelin vaiheiden boikotointia ja selitämme syitä, miksi teemme niin: boikotti ei ole päämäärä sinänsä, se on keino. Yksi ainoista konkreettisista ja väkivallattomista tavoista ilmaista paheksuksemme Israelin siirtomaapolitiikkaa kohtaan, joka on saavuttanut uuden virstanpylvään sen jälkeen, kun uskonnollinen ja ylivaltaa kannattava äärioikeisto tuli valtaan. Yritämme saada sinut vakuuttuneeksi siitä, että ei ole normaalia eikä triviaalia mennä esiintymään Tel Avivissa. Yritämme myös saada sinut ymmärtämään, että Israel käyttää miljoonia dollareita pehmentääkseen imagoaan maailman silmissä. Kun menet sinne, osallistut – varmasti, usein itsestäsi huolimatta – tämän viestintäjärjestelmän ylläpitämiseen, jonka tarkoituksena on saada ihmiset unohtamaan politique Israelilainen, jota ruokkii rasistinen ideologia, ideologia, jonka tuomitset helposti, kun kyse on Yhdysvalloista.

Hyvät sortajat, huonot uhrit

Nämä kannanotot ovat varmasti olleet merkittävämpiä taiteilijoiden ja alan toimijoiden keskuudessa, jotka hyödyntävät tiettyä "itämaisen musiikin" suuntausta, jota usein leimaa vahva eksoottinen piirre, ja vieläkin merkittävämpi, kun mainitut artistit eivät ole kotoisin näistä kulttuureista. Tukea todellakin odotetaan niiltä, ​​jotka nauttivat arabien kulttuuriperinnöstä kärsimättä rasismin ja sorron tuskista. 7. lokakuuta 2023 Palestiina tunkeutui jälleen väkivaltaisesti elämäämme, ja ennen kaikkea sinun. Nyt et voi enää sivuuttaa mitä tapahtuu. Uutiset tuovat mieleen palestiinalaiskysymyksen, siirtomaakysymyksen ja miehityksen. Rakastamme matkustamista, eikö niin? Haluamme lähettää luomuksiamme ja mennä kiertueelle tapaamaan de yleisömme ympäri maailmaa, eikö niin? Gazan saarto on kestänyt vuodesta 2007. Nykyään nuori Gazan teini on tuntenut vain tämän ohuen, 360 km2:n maakaistaleen, josta puuttuu kaikki, vaikka siitä ei puhutakaan.

Tässä ei ole kysymys historiallisen oppitunnin pitämisestä Israelin kolonisaatiosta Palestiinassa. Monilla teistä on idea. Tiedät sen, koska joku on jo kertonut sen sinulle, ja sinua on pyydetty asettamaan itsesi, toimimaan, haastamaan yleisösi ja yhteistyökumppanisi, haastamaan valitut virkamiehet, erityisesti ne, jotka ovat viime aikoina käyttäneet paljon energiaa tuomitsemiseen uiguurien kansanmurha, sortoa Syyriassa tai jopa kampanjoimaan pakolaisten vastaanottamisen puolesta Ranskassa. Olemme toistaneet sen sinulle: toista ei ole olemassa ilman toista, ei ole olemassa hyviä ja huonoja uhreja sen enempää kuin onkaan. a hyvät ja huonot sortajat. Tiedät tämän, koska usein "toimme kaiken takaisin Palestiinaan". Tiedämme sen, toistamme itseämme, emme anna periksi, uskomme edelleen siihen, haluamme asioiden muuttuvan ja olemme valmiita syrjäytymiseen ja jopa luopumaan urastamme. Toistamme sen, kun kukaan ei enää puhu siitä, koska tiedämme, että jos pysymme hiljaa, seuraavalla kerralla aihe nousee esiin vieläkin dramaattisemmalla tavalla. Ja juuri tätä tapahtuu nyt: puhumme nyt taas Palestiinasta Gazan asukkaita teurastetaan jälleen.

“Latmus moraalinen testi”

Mona Cholletin kolumni julkaistiin Mediapartissa 29. Se nostaa esille oleellisia pohdintoja, jotka vetoavat meihin arabikulttuurin, pohjoisafrikkalaisen kulttuurin edustajiin. ou Muslimi: eikö se viime kädessä ranskalaisen yhteiskunnan väliin tunkeutuneen arabien ja muslimien vastaisen rasismin latenssi vaikeuttaa palestiinalaisten tukemista? Toisin sanoen pidät arabeista, kun he saavat sinut tanssimaan raïn tahtiin, syömään kammottavaa ja kun markkinoit heidän kulttuurejaan uraa varten; miksi näyttää niin vaikealta tukea heitä, kun heitä teurastetaan Palestiinassa? Pidät algerialaisten maahanmuuttajien jälkeläisistä, kun he julkaisevat rap-hittejä, jotka rikastavat suuria levyjäsi; miksi sinulla on niin vaikeaa tuomita siirtomaapolitiikkaa, juuri niitä, jotka vaikuttivat heidän kansakuntaansa lähes vuosisadan ajan? Pidät rapista, teknosta, reggaesta, jazzista ja soulista; tiedät, että tämä musiikki syntyi juuri sorron vastustamisesta, rasismin tuomitsemisesta ja de apartheid; Miksi sinulla on niin paljon vaikeuksia sijoittaa itseäsi? Olemme hämmentyneitä nähdessämme, että organisaatiot, jotka on luotu, rahoitettu ja tarkoitettu muun muassa edistämään taiteilijoiden vapaata liikkuvuutta, vaikenevat tänään Gazan draaman edessä, vaikka kysymys liikkumisvapaudesta onkin siellä perustavanlaatuinen.

Palestiinalaista musiikkia lähetetään yhä enemmän monet palestiinalaiset taiteilijat ovat luoneet itselleen paikan kansainvälisessä musiikkimaisemassa. Saatiin katsoa dokumentteja, lukea artikkeleita, jotka kertovat palestiinalaisten taiteilijoiden elämästä ja musiikista tai jopa osallistua heidän konsertteihinsa suurimmilla festivaaleilla sekä luottamuksellisemmissa tapahtumissa. Jotkut teistä työskentelevät palestiinalaisten kollegoiden kanssa levy-yhtiöissä, jakeluyhtiöissä tai musiikin suoratoistoalustoilla. Nykyään sinulla on laaja valikoima työkaluja pouvez palvella teitä puhumaan Palestiinasta, tiedottamaan ja lisäämään tietoisuutta ympärillänne tästä asiasta ja näin tehden lisäämään tietoisuutta laajemmin siirtomaakysymyksestä ja rasismista, koska jälleen kerran yksi ei tule ilman toista. Joten, käytä sitä! Nämä työkalut rakennettiin ensin tukemaan palestiinalaisten taiteilijoiden lahjakkuutta ja luovuutta. Mutta myös siksi, että voit käyttää tunnettasi taiteilijana sinua muistuttavien kanavien kautta tuomitaksesi Palestiinan kansan kärsimän sorron ja myötävaikuttaaksesi siten rauhan mahdollisuuteen.

Hyvät kollegat musiikkiteollisuudessa, tänään on kiireesti omaksuttava asemamme sen suhteen, mitä Gazassa tapahtuu ja mitä on tulossa kaikilla miehitetyillä palestiinalaisalueilla. Koska, kuten Angela Davis äskettäin julisti, "Palestiina on lakmus moraalinen testi le maailman. »

Nuoren Afrikan aamu

Saat joka aamu 10 keskeistä tietoa Afrikan uutisista.

Image

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.jeuneafrique.com/1502229/politique/guerre-israel-hamas-le-silence-complice-de-lindustrie-musicale/


.