"Ruokapakkaukset: mitä materiaaleja tulisi suosia terveytesi kannalta?" »

 

Elintarvikkeiden pakkaus: mitkä materiaalit sinun kannattaa valita terveys ?

Elintarvikepakkauksilla on tärkeä rooli terveydelle. Jotkut astiat voivat sisältää vaarallisia aineita, kuten mikromuoveja, mineraaliöljyjä, bisfenoleja B tai S. Elintarvikkeiden pakkaamiseen ja säilöntään käytettävien materiaalien valinta on siksi ratkaisevan tärkeää. Tässä on opas, mitä materiaaleja kannattaa valita ja mitä välttää.

Muovisäiliöiden uhka

Muovisäiliöitä käytetään laajalti niiden keveyden ja lujuuden vuoksi. Ne voivat kuitenkin sisältää terveydelle haitallisia aineita. Muovit voivat vapauttaa haitallisia hiukkasia, varsinkin kun ruoka on kuumaa. Siksi on parasta välttää niiden käyttöä ruoan pitämiseen kuumana tai ruoan lämmittämiseen mikroaaltouunissa.

Turvalliset materiaalit elintarvikkeiden säilytykseen

Santé : avec quoi emballer et conserver ses aliments ?

Kylmän ruoan säilytykseen lasi on paras valinta. Se on inertti, kestävä eikä vapauta haitallisia aineita. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut laatikot ovat myös hyvä vaihtoehto erityisesti kuuman ruoan kuljetukseen. Ne ovat kestäviä, lämmönkestäviä eivätkä vapauta myrkyllisiä aineita.

Vaihtoehtoja kertakäyttöisille pakkauksille

Quelles alternatives aux emballages les plus polluants ? – Paprec

On myös tärkeää välttää kertakäyttöpakkausten uudelleenkäyttöä, sillä ne voivat nopeasti hajota ja vapauttaa haitallisia aineita. Valitse uudelleenkäytettävät astiat, jotka on valmistettu turvallisista materiaaleista, kuten lasista tai ruostumattomasta teräksestä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että elintarvikepakkausten valinnalla voi olla merkittävä vaikutus terveyteemme. Siksi on erittäin tärkeää valita turvallisimmat materiaalit elintarvikkeiden säilytykseen ja kuljetukseen. Vältä muovia niin paljon kuin mahdollista, erityisesti kuumille ruoille, ja suosi lasia ja ruostumatonta terästä elintarvikkeiden terveelliseen ja turvalliseen säilytykseen.