US Patriot osui Venäjän iskuihin Ukrainassa: Mitä kentällä tapahtuu? »

 Yhdysvaltain Patriot osuma Venäjän iskuissa Ukrainassa: Mitä kentällä tapahtuu? »

1. Venäjän ohjusiskut vahingoittavat US Patriot -ohjuspuolustusjärjestelmää

Explainer: What is the Patriot missile defense system? | Reuters

Yhdysvaltain viranomaiset paljastivat, että tiistaiaamuna heti laukeamat venäläisten ohjusten salvat todennäköisesti aiheuttivat vahinkoa Ukrainan käyttämälle US Patriot -ohjuspuolustusjärjestelmälle. Tätä järjestelmää pidetään yhtenä maailman kehittyneimmistä, ja se on suunniteltu käsittelemään lentokoneiden, risteilyohjusten ja ballististen ohjusten yhdistelmää. Washingtonin ja Kiovan välillä käydään parhaillaan neuvotteluja parhaan tavan korjata järjestelmä poistamatta sitä Ukrainasta.

2. Venäjä väittää tuhonneensa järjestelmän Yhdysvaltain ohjuspuolustus

Guerre en Ukraine : ce que l'on sait des missiles hypersoniques utilisés  pour la première fois par la Russie

Tuntia ennen kuin Patriot-järjestelmän vaurioista ilmoitettiin, Venäjä väitti tuhonneensa USA:n rakentaman maa-ilma-ohjuspuolustusjärjestelmän "hypersonisella" Kinzhal-ohjuksella. Venäjän presidentti Vladimir Putin uhkasi aiemmin "tuhottaa" lännen Ukrainalle toimittamat Patriot-ohjuspuolustusjärjestelmät.

3. Ukrainan joukot ottavat takaisin alueet

Guerre en Ukraine : les forces ukrainiennes ont reçu l'ordre de se retirer  de Severodonetsk - ladepeche.fr

Taistelukentän rintamalla Ukrainan joukot ovat viime päivinä ottaneet takaisin noin 20 km2 aluetta Venäjältä itäisen Bakhmutin kaupungin ympäriltä, ​​Kiova sanoi.

4. Ukraina ampuu alas useita "pysäyttämättömiä" venäläisiä ohjuksia

Kiev dit avoir abattu 18 missiles dont 6 Kinjal - YouTube

Ukraina väittää ampuneensa alas venäläisten hypersonic-ohjusten "poikkeuksellisen tiheyden" hyökkäyksessä pääkaupunkia Kiovaa vastaan. Jos se vahvistetaan, se olisi osoitus läntisen ilmapuolustuksen tehokkuudesta, joka on äskettäin sijoitettu Kiovaan torjumaan joitakin Venäjän edistyneimmistä aseista.

5. Lännen toimittamien puolustusjärjestelmien vaikutus

 

Ukrainan väitteet osoittavat lännen tarjoamien puolustusjärjestelmien mahdollisen vaikutuksen. Presidentti Vladimir Putin sanoi aiemmin, että Kinzhal-ohjus "voittaisi kaikki olemassa olevat ja... potentiaaliset ilma- ja ohjuspuolustusjärjestelmät".

Ukraina väittää kuitenkin sieppaneensa kuusi Kinzhal-ohjusta varhain aamulla tehdyn hyökkäyksen aikana. Videot osoittavat, että ilmapuolustus tuhoaa kohteita pääkaupungin yläpuolella, missä Moskovan joukot ovat myös laukaisseet risteilyohjuksia ja itsemurhadroneita. Tämä kehitys voi merkitä merkittävää muutosta Venäjän ja Ukrainan välisessä konfliktissa.

Ukrainan tilanne on edelleen monimutkainen ja epävakaa. Amerikkalaiset Patriot-ohjuspuolustusjärjestelmät ovat ratkaisevassa asemassa auttaessaan Ukrainaa vastustamaan Venäjän hyökkäystä. Venäläisten yliäänisten Kinzhal-ohjusten ja muiden kehittyneiden aseiden jatkuvan uhan vuoksi konflikti ei kuitenkaan ole läheskään ratkaistu. Seuraavat viikot ja kuukaudet ovat ratkaisevia määritettäessä tämän konfliktin lopputulosta ja Ukrainan tulevaisuutta.