Covid-19-varojen väärinkäyttö Kamerunissa: Ministerit on kutsuttu erityisrikostuomioistuimeen

"varoja Covidien-19 Kamerunissa: ministerit kutsuttiin erityisrikostuomioistuimeen »

Rahoitusskandaali: ministerit siteerattu

scandale financier - Actualité scandale financier aujourd'hui, infos et  news - Lebledparle
Viimeaikaiset tiedot osoittavat, että Kamerunissa on tällä hetkellä suuri taloudellinen skandaali. Lukuisia hallituksen jäseniä on nimetty koronaviruspandemian torjuntaan osoitettujen varojen massiivisesta kavalluksesta. Nämä henkilöt saapuvat erityisrikostuomioistuimeen, joka on toimivaltainen yli 50 miljoonan kavallustapauksissa.

Päänäyttelijät

Mainittujen nimien joukossa on hallituksen keskeisiä jäseniä, kuten kansanterveysministeri Malachie Manaouda, valtiovarainministeri Louis Paul Motaze, talousministeri Alamine Ousmane Mey ja tieteellisen tutkimuksen ja innovaatioiden ministeri Madeleine Tchuente. Nämä henkilöt olisivat mukana Covid-19-varojen huonossa hallinnassa.

Erityisrikostuomioistuimen rooli

Cameroun : à quoi sert le Tribunal criminel spécial ?
Erityisrikostuomioistuimella on vaikea tehtävä selvittää tämä tapaus. Tämä lainkäyttöalue on nimenomaan toimivaltainen yli 50 miljoonan kavallustapauksissa. Koaci-verkkolehden mukaan näille kuulemisille ei ole annettu tarkkaa päivämäärää, mikä lisää tähän tapaukseen mysteerin verhon.

Pirullinen raportti korkeimman oikeuden tilintarkastuslautakunta

Korkeimman oikeuden tilikamarin selonteolla oli tässä asiassa keskeinen rooli. Tämän raportin mukaan mainitut henkilöt olisivat osallisena Kansainvälisen valuuttarahaston Kamerunille pandemian torjuntaan lainaaman 180 miljardin huonoon hallintaan.

Vaikutus taisteluun Covid-19:tä vastaan

Tällä tapauksella on suora vaikutus Covid-19:n vastaiseen taisteluun Kamerunissa. Kavalatuilla varoilla oli tarkoitus rahoittaa pandemian torjuntatoimia. Tämä skandaali herättää kysymyksiä niiden koskemattomuudesta, joiden oletetaan suojelevan väestöä näinä vaikeina aikoina.