5 vinkkiä parien välisten riitojen välttämiseen

5 vinkkiä parien välisten riitojen välttämiseen

 

Ota selvää, miksi sana "velvollisuus" voi saada parit riitelemään ja kuinka parantaa kommunikaatiota välttämällä myrkyllisiä sanoja.

Vältä tätä sanaa estääksesi paririidat

Romanttiset suhteet voivat olla monimutkaisia ​​ja täynnä riitoja. Terve viestintä on välttämätöntä vahvan ja kestävän suhteen ylläpitämiseksi. Jotkut sanat voivat kuitenkin aiheuttaa ristiriitoja ja vaarantaa suhteen. Ota selvää, kuinka vältät tietyn sanan käyttämisen parien välisten riitojen estämiseksi ja terveen suhteen edistämiseksi.

  1. Parikiistat: sanan "velvollisuus" vaara

Sana "velvollisuus" voi aiheuttaa jännitteitä ja riitoja parin sisällä luomalla hallinnan ja tuomitsemisen ilmapiirin. Kun ilmaiset odotuksia käyttämällä "pitäisi", se tuottaa negatiivista energiaa, joka voi muuttua myrkylliseksi ajan myötä. Tilanteen kärjistymisen estämiseksi on parempi karkottaa tämä sana ja suosia hyväntahtoisempia muotoja.

Évitez ce mot pour prévenir les disputes de couple TELES RELAY
Vältä tätä sanaa estääksesi paririidat TELES RELAY
  1. Etsi vaihtoehtoja sanalle "must"

Jos haluat korvata sanan "pitäisi", yritä muotoilla lauseesi uudelleen positiivisemmaksi ja empaattisemmalla tavalla. Esimerkiksi sen sijaan, että sanoisit "sinun pitäisi noutaa pyykit", valitse "Haluaisin sinun hakevan pyykit useammin". Korvaa myös sana "sinun pitäisi tietää miltä minusta tuntuu" sanalla "toivon, että kuuntelet minua". Nämä uudelleenmuotoilut mahdollistavat moralisoivan ja syyllisyyttä herättävän sävyn välttämisen ja hyväntahtoisuuden suosimisen kommunikaatiossa.

  1. Sanat "aina" ja "ei koskaan": konfliktien lähteitä

Pariskunnan riita-asioissa sanoja "aina" ja "ei koskaan" tulee välttää. Nämä äärimmäisyydet voivat satuttaa kumppaniasi ja saada konfliktin eskaloitumaan. Heillä on tapana laittaa keskustelukumppani puolustuskannalle, mikä ei edistä rakentavaa keskustelua.

  1. Kuinka ilmaista itseäsi käyttämättä "aina" ja "ei koskaan"

Parantaaksesi kommunikaatiota kumppanisi kanssa, vältä lauseita, kuten: "Unohdat aina tiskaamisen" tai "Et koskaan kuuntele minua". Yritä sen sijaan muotoilla tunteitasi yleistämättä, esimerkiksi: ”Olen huomannut, että joskus unohdat tiskausta” tai ”Tunnen itseni kuunnelluksi, kun kuuntelet minua”.

  1. Opi väittelemään älykkäästi

On tärkeää oppia väittelemään rakentavasti, jotta voit rajoittaa konflikteja suhteesi sisällä. Välttämällä myrkyllisiä sanoja ja suosimalla välittävää viestintää pystyt ilmaisemaan tunteitasi ja löytämään ratkaisuja yhdessä.

5 astuces pour éviter les disputes de couple TELES RELAY
5 vinkkiä parien välisten riitojen välttämiseen TELES RELAY
  1. Ymmärrä kumppanisi tarpeet

Riitojen välttämiseksi on tärkeää ymmärtää kumppanisi tarpeet ja ottaa ne huomioon. Osoita empatiaa kuuntelemalla aktiivisesti ja yrittämällä ymmärtää kumppanisi tunteita. Tämä luo ympäristön, jossa jokainen tuntee itsensä kuulluksi ja arvostetuksi.

  1. väkivallatonta viestintää

Väkivallaton viestintä (NVC) on lähestymistapa, joka voi auttaa estämään parien välisiä riitoja edistämällä tunteiden ja tarpeiden ilmaisemista selkeällä ja kunnioittavalla tavalla. NVC tarkoittaa omien tunteiden ja tarpeiden ilmaisemista tuomitsematta ja muiden tunteiden kuuntelemista empatialla. Harjoittelemalla NVC:tä voit ratkaista ongelmia rakentavammin ja välttää konfliktien eskaloitumista.

  1. Taukoajat välttääksesi riitoja

Kun tunnet jännityksen nousevan sinun ja kumppanisi välillä, on joskus parasta pitää tauko, jotta kiista ei kärjisty. Anna itsellesi hetki rauhoittua, pohtia tilannetta ja selvittää ajatuksesi. Palaa sitten luoksesi partenaire keskustella rauhallisesti ja löytää yhdessä ratkaisu.

5 astuces pour éviter les disputes de couple TELES RELAY
5 vinkkiä parien välisten riitojen välttämiseen TELES RELAY
  1. Työskentele itsetunnon parissa

Alhainen itsetunto voi edistää avioliiton riitoja, koska on vaikeampaa kommunikoida tarpeistasi ja ymmärtää toistensa tarpeita. Kun työskentelet itsetuntosi parissa, sinun on mukavampi ilmaista tunteitasi ja kuunnella kumppanisi tunteita. Tämä voi auttaa luomaan terveellisemmän ja vähemmän ristiriitaisen suhteen.

  1. Ammattilaisen tuki

Jos riidat jatkuvat huolimatta pyrkimyksistäsi parantaa viestintää ja välttää myrkyllisiä sanoja, voi olla hyödyllistä nähdä ammattilainen, kuten pariterapeutti. Terapeutti voi auttaa sinua tunnistamaan taustalla olevat ongelmat ja kehittämään strategioita niiden ratkaisemiseksi. Ammattilaisen tuesta voi olla hyötyä parisuhteen vahvistamisessa ja avioliiton riitojen estämisessä.

5 astuces pour éviter les disputes de couple TELES RELAY
5 vinkkiä parien välisten riitojen välttämiseen TELES RELAY

 

Terve ja välittävä viestintä on avain parien välisten riitojen estämiseen ja vahvan ja kestävän suhteen edistämiseen. Karkottamalla sanat, kuten "pitäisi", "aina" ja "ei koskaan", pystyt ilmaisemaan paremmin tunteitasi ja ratkaisemaan konflikteja rakentavalla tavalla. Muista, että kuunteleminen, empatia ja keskinäinen ymmärrys ovat välttämättömiä tyydyttävän suhteen ylläpitämiseksi. Älä epäröi hakea ammattiapua, jos se on tarpeen suhteesi vahvistamiseksi ja parien välisten riitojen estämiseksi.

10 vinkkiä myrkyllisten ihmissuhteiden välttämiseen