Presidentinvaalit Togossa: arkkipiispa Emeritus Mgr Kpodzro tukee Agbéyomé Kodjoa

0 0

julkaistu:

Sen jälkeen kun Mgr Philippe Kpodzro nimitti Agbéyomé Kodjon ainoana oppositioehdokkaana, hän houkutteli häntä uskonnollisen palvelun aikana pääkaupungin kirkossa luovuttamalla hänelle kansallisen lipun. Ja nyt hän on paikalla entisen pääministerin Gabriel Agbéyomé Kodjon kanssa taistellakseen kampanjaa.

Lähettäjämme kanssa Loméssa, Peter Sassou Dogbe

Yö laskee Tsévién sinä päivänä, ehdokkaan Gabriel Agbéyomé Kodjon pitkä saattue saapuu Wémén ala-asteen pihalle. Piispa Philippe Kpodzron ajoneuvo pysähtyy. Lomén arkkipiispa Emeritus valmistautuu järjestämään päivän viimeisen kokouksensa ehdokkaansa kanssa. Hänen äänensä oli tuskin kuultavissa. Kysyttäessä tuen syystä hän vastasi: " haluaisin vain säilyttää vuorottelun… »

90-vuotiaana, prelaatio, joka liikkuu nojaten saulaansa, sanoo: " En osallistu vaalikampanjaan, seuraan valintaa ". Piispa Phillippe Kpodzzolle hänen sitoutumisensa on valinta " Kuten Jeesus, joka otti puolueen sairaita, köyhiä ja leskiä varten, olen väestön puolella, joka kärsii ja joka kiihkeästi pyrkii poliittiseen vuorotteluun '.

Mutta tämä eläkkeelle jääneen prelaattorin ennennäkemätön sitoutuminen on ärsyttävää. Ensinnäkin hallitus: Ihmisoikeusministeri Christian Trimua pelkää katolisen fundamentalismin tällä prelaatin osoittamalla asenteella.

Togon piispat ovat enemmän kuin ärsyttäviä " emme ole samaa mieltä "Luottamuksellinen pääministeri Benoît Alowonou, Togon piispakonferenssin puheenjohtaja (CET), ja päättää" piispan tehtävä ei ole valita presidenttiehdokas. »

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran http://www.rfi.fr/fr/afrique/20200214-togo-presidentielle-archev%C3%AAque-philippe-kpodzro-soutien-agb%C3%A9yom%C3%A9-kodjo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

ÄLÄ noudata tätä linkkiä tai sinut kielletään sivustolta!