Intia: CBI haluaa takuita Lalulle väliaikaisesti, SC pyytää vastausta Intian uutiset

0 4

UUSI DELHI: Korkein oikeus haki RJD: n päällikköä perjantaina Lalu PrasadCBI: n vastaus CBI: n pyyntöön, jossa se riitautti Jharkhandin korkeimman oikeuden päätöksen myöntää hänelle takuita rehuhuijaustapauksessa. CBI väitti, että HC oli myöntänyt takuita "väärin" sillä perusteella, että Prasad oli suorittanut puolet hänelle määrätystä tuomiosta.
HC keskeytti tuomiosta tehdyn muutoksenhaun tuomion ja kolmen ja puolen vuoden rangaistuksen rehuhuijaustapauksessa ja myönsi takuita vastaan ​​saatuaan tietää, että Prasad oli toiminut 21 kuukautta vankilassa, yli puolet koko virkkeestä.
CJI SA Bobden johtama penkki lähetti Prasadille lausunnon ja pyysi vastausta CBI: n vetoomukseen, jonka mukaan neljään peräkkäiseen rehuhuijaustapaukseen määrätyn kumulatiivisen rangaistuksen määrä oli 41 vuotta rikosprosessilain 427 pykälän mukainen toimeksianto.
427 §: ssä säädetään seuraavaa: "Kun jo vankeuteen tuomittu henkilö tuomitaan myöhempää tuomitusta varten vankeusrangaistukseen tai elinkautiseen vankeuteen, tällainen vankeus tai elinkautinen vankeus alkaa vankeuden lopussa, johon hänet on jo tuomittu, paitsi jos tuomioistuin määrää seuraavan tuomion suorittamisen samanaikaisesti edellisen tuomion kanssa. "
CBI sanoi, että erilliset rangaistukset IPC: n ja korruption ehkäisemistä koskevan lain rikoksista suoritettaisiin myös peräkkäin, jolloin Prasadin kokonainen vankeusrangaistus olisi 41 vuotta, koska ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuimet ei ollut määrännyt, että neljässä asiassa annettaisiin tuomioita samanaikaisesti.
Rehujen huijaustapauksista, joissa HC antoi takuita Prasadille, CBI totesi, että hänelle oli määrätty tässä tapauksessa seitsemän vuoden vankeusrangaistus eli 84 kuukautta. Mutta hänet vangittiin vain 22 kuukaudeksi, joista noin kahdeksan kuukautta pidettiin sairaalana täysin maksetussa yksityisessä palvelussa, jossa hän harjoitti poliittista toimintaansa, kuten vierailijarekisteri osoittaa.
CBI totesi, että valvontakomitea kieltäytyi väliaikaisesta vapauttamisperusteesta samalla perusteella. Mutta HC päätti pelastaa hänet virheellisellä perusteella, että Prasad oli kärsinyt puolet rangaistuksesta yhdessä tapauksessa

Tämä artikkeli ilmestyi ensin (englanniksi) AIKAT INTIA

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

ÄLÄ noudata tätä linkkiä tai sinut kielletään sivustolta!