AfD Thüringenin skandaali vaatii uutta päänahaa Merkel CDU: ssa DW | 14.02.2020

0 0

Kristittyjen demokraattien (CDU) Thüringenin osaston päällikkö Mike Mohring kertoi perjantaina eroavansa shokkiäänestys itävaltiossa tässä kuussa tämä herätti kysymyksiä puolueen halusta löytää yhteinen asia äärioikeistolaisten kanssa.

Twitterissä olevassa videossaan hän sanoi toivovansa saavansa tarvittavan "rauhan" puolueelle ja sallivan sen "löytää yhteinen polku". Mohring, joka on johtanut Thüringenin CDU: ta vuodesta 2014, vaatii yhä enemmän eroamaan.

Mohring ilmoitti jo viime viikolla aikomuksestaan ​​erota toukokuussa valtion eduskunnan puolueen päällikkönä. Tätä päätöstä voitaisiin nopeuttaa, sillä kahdeksan CDU-parlamentin jäsentä vaatii luottamusäänestystä ensi viikolla.

Ilmoitus tulee sen jälkeen, kun hänen luvunsa lainvalvojat äänestivät Saksan äärioikeistolaisen vaihtoehdon (AFD) ja yritysystävällisten vapaiden demokraattien (FDP) kanssa valitsemalla FDP: n pääministerin osavaltiossa korvaamalla suositun vasemmistopoliitikon Bodo Ramelowin. Ramelow hävisi yhdellä äänellä.

Lue lisää: Miksi kaikki Saksassa puhuvat Thüringenistä ja AfD: stä?

Mohring oli ensimmäisten joukossa, joka onnitteli Thomas Kemmerichiä parlamentin valinnasta, vaikka hän sanoi, että hän kertoi puolueelle, että se ei tee sitä julkisesti, koska hän tunsi, että seurauksena olisi ääni.

Laaja isku

Sentrististen puolueiden äänet ja äärioikeistolaiset, jotka valitsivat jonkin valtion voimakkaimpaan asemaan, lähettivät sokki-aaltoja Saksan politiikan kautta. Se aiheutti muun muassa sokin Merkelin seuraajan CDU: n johtaja Annegret Kramp-Karrenbauer erottui maanantaina keskellä syytöksiä auktoriteetin puuttumisesta puoluelinjan asettamisessa.

Merkel itse kutsui vaaleja FDP-poliitikko Thomas Kemmerich Thüringenin osavaltion pääministerinä "Unforgivable" ja kehotti tulosta "päinvastaiseksi".

Kemmerichillä on sen jälkeen vetäytyi.

Vasemman puolueen, sosiaalidemokraattien ja vihreiden valtion virkamiesten on määrä tavata maanantaina neljä CDU: n varapuheenjohtajaa keskustelemaan Thüringenin poliittisen kriisin ratkaisemisesta. Asiaan lähellä olevien lähteiden mukaan Mohring ei osallistu kokoukseen.

Kansallisella tasolla CDU torjuu kaiken institutionaalisen yhteistyön AfD: n, mutta myös vasemmistolaisten kanssa.

Lue lisää: Hätää ja toivoa Saksan Erfurtin kaupungissa äärioikeiston äänestyksen jälkeen

td / msh (AFP, dpa)

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran https://www.dw.com/en/thuringia-afd-scandal-claims-another-scalp-in-merkels-cdu/a-52382699

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

ÄLÄ noudata tätä linkkiä tai sinut kielletään sivustolta!