Kiina laajentaa kaoottista ruoppauskoronaviruksen torjuntaa - New York Times

0 2

Kiinan johtajat torstaina laajensivat koronaviruksen vaarassa olevien ihmisten joukkokokouksen laajentamalla kriisialueensa huomattavasti epidemian keskuksen ulkopuolelle ainakin kahteen muuhun kaupunkiin, missä hallitus on kutsuttiin "sota-aikakampanjaksi" epidemian lopettamiseksi.

Mutta viime viikolla Wuhanin kaupungissa julkistetun kampanjan ovat jo katoaneet kaoottiset olosuhteet, jotka ovat eristäneet haavoittuvassa asemassa olevat potilaat ilman riittävää hoitoa ja joissakin tapauksissa jättäneet heidät yksin kuolemaan.

Asetuksen laajentaminen "kokoamaan kaikki, jotka olisi kerättävä" Wuhanin alueelle Keski-Kiinassa on lisännyt maan ahdistuneisuutta.

Wuhanin, joka on 11 miljoonan asukkaan metropolin viranomaiset, innokkaana suorittaa ohjeisto, satunnaisesti takavarikoidut potilaat, jotka eivät vielä ole osoittaneet positiivista vaikutusta koronavirukseen, johtivat joissain tapauksissa sukulaiset kertoivat linja-autoista ilman suojatoimenpiteitä, jos vaarana olisi, että muut tartunnan saisivat.

Sen jälkeen potilaat lähetettiin kiireellisiin lääkäripalveluihin, jotka eivät tarjonneet heille toipumiseen tarvittavaa tukea. Jotkut potilaat kuolevat vain vähän tai ei ollenkaan omistautunutta lääketieteellistä henkilökuntaa.

Äitäräntä vietiin raa'asti karanteenikeskukseen ja kiellettiin sydämen lääkityksen palauttamisesta, sanoi tyttärentytär. Yksi mies sanoi, että hän oli tulossa pahemmaksi hotellihuoneessaan, mutta lääkäriä ei ollut ja häntä ei sallittu poistua.

Toinen hätäsuojassa oleva mies joutui koomaan kahdeksi päiväksi, mutta hänen perheensä mukaan he eivät voineet päästä häntä sairaalaan. Hän kuoli.

Häiriöstä huolimatta joukkokokoukset ovat levinneet Wuhanin ulkopuolelle sisällyttämällä muihin Hubein provinssin kaupunkeihin, joihin epidemia on vaikuttanut kovasti. valtion johtama CCTV-uutistoimittaja sanoi, että laajemmalle alueelle sisältyivät Huanggangin ja Xiaoganin kaupungit.

Äkillinen piikki uusissa tapauksissa voi pahentaa tilannetta. Hubein provinssin virkamiehet kertoivat torstaina laajentaneensa uusien infektioiden laskemiskriteerejä sisällyttämällä lääkäreiden diagnoosit rintakehän ja oireiden perusteella monimutkaisemman testin sijasta. Epidemioiden määrä on lisääntynyt seurauksena, kun maakunta on lisännyt lähes 15 000 uutta tapausta ja 242 uutta kuolemaa yhdessä päivässä.

Aalto jatkui perjantaina, mutta vähäisemmässä määrin, kun Hubein virkamiehet paljastivat noin 4 uutta tapausta ja 800 lisäkuolemaa.

 • Päivitetty 10. helmikuuta 2020

  • Mikä on koronavirus?
   Se on uusi virus, jonka nimi on kruununmuotoisten piikkien takia, jotka ulkonevat sen pinnasta. Koronavirus voi tartuttaa sekä eläimiä että ihmisiä ja aiheuttaa joukko hengityselinsairauksia vilustumisesta vaarallisempiin tiloihin, kuten vakava akuutti hengityselinten oireyhtymä tai SARS.
  • Kuka työskentelee viruksen pidättämiseksi?
   Maailman terveysjärjestön virkamiehet kertoivat Kiinan aggressiivisesta vastauksesta virukseen sulkemalla kuljetukset, koulut ja markkinat. Tällä viikolla ryhmä WHO: n asiantuntijoita saapui Pekingiin tarjoamaan apua.
  • Entä jos matkustan?
   Yhdysvallat ja Australia kieltävät väliaikaisesti maahantulon muille kuin kansalaisille, jotka matkustivat äskettäin Kiinaan ja useisiin lentoyhtiöt peruuttivat lennot.
  • Kuinka voin suojella itseäni ja muita?
   Pese kädet on usein tärkein asia, jonka voit tehdä oleskellessasi kotona, kun olet sairas.

Vahvistettujen tapausten lukumäärän lisääntyminen noin 52 000: een maakunnassa voi hukuttaa jo ylikuormitetun terveysjärjestelmän, jolla on pula sairaalavuoteista ja lääketieteellisistä tarvikkeista. Jopa ennen uusien hahmojen julkaisua monet asukkaat olivat siirtyneet halkeamien läpi.

Wuhanin asukas Peng Andong, 59, oli kärsinyt jatkuvasta kuumeesta ja keuhkoinfektiosta päiviä, kun hänen paikallisen naapuruston komitea käski häntä menemään hätävaiheen karanteenipaikalle viime viikolla.

Herra Pengille ja hänen perheelleen ilmoitettiin, että karanteenipaikassa on lääkäreitä ja testisarjoja, jotta hän voisi hankkia virallisen vahvistuksen, joka tarvitaan asianmukaisen hoidon saamiseksi. Esimerkiksi 5. helmikuuta herra Peng nousi bussiin, joka oli täynnä sairaita potilaita - kukaan ei käyttänyt suojavarusteita - ja vietiin hotelliin, joka muutettiin eristyskeskukseksi.

Useiden päivien ajan herra Peng lähetti säännöllisesti viestejä sukulaisilleen kertoakseen myrskyisistä olosuhteista hotellin sisällä.

"Hän sanoi, että se oli todella kaoottista ensimmäisinä päivinä, eikä siellä ollut ruokaa tai lääketieteellistä henkilökuntaa", sanoi hänen poikansa Peng Bangze. Toiset kuvasivat samanlaisia ​​olosuhteita haastatteluissa ja sosiaaliseen mediaan julkaistuihin avunpyyntöihin.

30-vuotias Deng Chao kertoi, että vaikka lääkärit kertoivat hänelle, että hänellä oli varmasti koronavirus, hän ei ollut vielä saanut sairaalahoitoon tarvittavien testien virallisia tuloksia.

Sen sijaan hänet lähetettiin hotelliin Wuhaniin, missä hän on ollut hallituksen asettamassa karanteenissa melkein viikon. Nyt hän sanoi, että hänestä tuli yhä pahempaa ja vaikeampaa hengittää. Hän kertoi, että vartijoita lähetettiin hotellin sisäänkäynnille potilaiden karkaamisen estämiseksi - eikä lääkäreitä tai lääkkeitä ollut.

"Se on todella kuin vankila", sanoi Deng.

"Lähetä minut sairaalaan, kiitos, tarvitsen hoitoa", hän sanoi kahden yskän välillä. "Täällä ei ole ketään, joka huolehtisi meistä. "

Nämä ongelmat todennäköisesti pahentavat julkisen mielenosoituksen hallituksen vastauksesta koronavirusepidemiaan, vakavimpaan terveyskriisiin, joka kärsi Kiinassa presidentti Xi Jinpingin johdolla. Paikalliset viranomaiset minimoivat viruksen aluksi, kun taas Wuhanin mahdollinen sulkeminen katkaisi kaupungin välttämättömistä tarvikkeista ja resursseista.

Merkki aggressiivinen yritys Kiinan kommunistinen puolue ilmoitti torstaina Xi: n pidättävän epidemian aiheuttamat poliittiset ja taloudelliset vahingot potkut ulos Hubein maakunnan ja Wuhanin johtajat.

Koronaviruskriisin globaalit kaikuudet eivät ole osoittaneet hidastumisen merkkejä.

Yhdysvaltojen sairauksien torjunta- ja ehkäisykeskukset kertoivat torstaina, että San Antonion sotilastukikohdassa karanteenissa pitänyt henkilö oli osoittanut positiivisen viruksen, mikä toi Yhdysvalloissa vahvistettujen tapausten kokonaismäärän 15: een. .

Kiinan hallituksen kampanja ihmisten lukitsemiseksi Wuhanin hoitomuodoissa alkoi aiemmin tässä kuussa, kun kävi selväksi, että potilaat tartsivat perheenjäseniä kotona karanteenin jälkeen. Epätoivoiset virkamiehet suunnittelivat kiireellisesti stadionien, näyttelykeskusten, hotellien ja koulujen muuttamista väliaikaisiksi lääketieteellisiksi keskuksiksi tuhansille ihmisille, joita ei voitu päästä sairaalaan.

Vahvistetut koronaviruspotilaat, joilla oli lieviä oireita, sijoitettiin suuriin muunnettuihin tiloihin. Epäillyt tapaukset on eristetty hotelleista ja kouluista. Myös vahvistettujen tapausten ja kuumepotilaiden, jotka olisivat voineet tarttua, läheiset kontaktit sijoitettiin erillisiin tiloihin. Joitakin vahvistettuja tapauksia, joissa on vakavia oireita, on siirretty kaksi hiljattain rakennettua sairaalaa omistettu koronaviruspotilaiden hoitoon.

Huolimatta joistakin valituksista wc: n ja asiantuntijoiden huolet Ristiinfektioiden suhteen jotkut potilaat tällaisissa paikoissa ovat yleensä tyytyväisiä olosuhteisiin, ja heille on annettu helpotus olla kotona, jos he pelkäävät tartuttavan sukulaisia. Keskuksista lähetetyissä kuvissa potilaat tanssivat ja makaavat sängyissä leikkivät puhelimillaan. Yksi potilas valokuvattiin jopa lukemassa Francis Fukuyama'n ”Poliittisen järjestyksen alkuperä”.

Mutta monissa tapauksissa pyrkimykset näyttävät hajaantuneilta ja järjestämättömiltä. välit Virallisen Xinhua-uutistoimiston mukaan tiettyjen karanteenipaikkojen "rajojen" vuoksi joskus kaksi tai kolme epäiltyä potilasta asui samassa huoneessa.

Toinen Xinhua välit selitti yksityiskohtaisesti, kuinka ovelta ovelle -tarkastuksia tekevien yhteisön työntekijöiden tulisi keskustella naapureiden kanssa ja tarkistaa vihjeitä, kuten ripustaa pyykkiä varmistaakseen, että kaikki Wuhanin kotitaloudet lasketaan. Jopa Global Times, nationalistinen puoluelehti, raportoitu julkisen linja-auton kuljettajan turhautumisesta, joka yritti kerätä keskellä yötä kerätä infektioiden epäiltyjä ihmisiä.

Potilaat ja heidän perheensä ovat valittaneet valitettavista olosuhteista, etenkin paikoissa, joissa potilaat tarvitsevat eristystä ja lääketieteellistä hoitoa.

Lääkärit kertoivat 8. helmikuuta, vain kaksi päivää sen jälkeen, kun hänen aviomiehensä sairaalaan sairastettiin koronaviruksen vuoksi, Ma Xilianille, 59, että hänellä todennäköisesti oli myös se rinnatutkimuksen perusteella. ja oireet. Hänen käskettiin ilmoittautua välittömästi nimettyyn karanteenipaikkaan eristämistä varten. Hänen pyyntönsä mennä kotiin hankkimaan sydämensä lääkettä hylättiin.

Muunnetussa hotellissa, jossa rouva Ma vieteltiin päiviä ennen kuin hän lopulta sai sairaalahuoneen, lääkärit, lääkkeet tai edes vettä eivät olleet avunhuudon mukaan. Hänen tyttärensä julkaisema kiinalainen sosiaalinen media, yksi monista vastaavista avunpyynnöistä, jotka ovat viime viikkojen aikana ilmestyneet verkossa.

"Missä tunteesi ihmisille menivät? Hän kirjoitti makaaen paikallishallinnon virkamiehiä. ”Mihin hallintotapasi ovat menneet? "

Jotkut sanovat, että lääketieteellisen hoidon puute vaihtamattomissa karanteenikeskuksissa on vain pahentanut heidän sairauksiaan. Joillekin perheille huonot olosuhteet ovat pahin uutinen.

Peng Bangze, jonka isä lähetettiin väkijoukkoon muunnettuun hotelliin yksinäistä synnytystä varten, muisti vierailunsa viime lauantaina sen jälkeen kun hänen isänsä oli ollut saavuttamatta koko päivän.

Hän löysi isänsä koomisessa tilassa yksin huoneestaan.

Panicked, hän kutsui apua. Kun ambulanssi saapui, kuljettaja ja hotellivieraat kieltäytyivät auttamasta häntä viemään isäänsä, rakennusalan työntekijää, ajoneuvoon tartunnan pelossa, sanoi poika. Tuntia myöhemmin poika sai tietää, että sairaalassa ei ollut sänkyä isälleen ja että hänen oli mentävä kotiin odottamaan.

Kaksi päivää - ja lukuisia puheluita - myöhemmin herra Pengin sukulaiset saivat vihdoin paikallishallinnolta puhelun, jossa he ilmoittivat, että sairaalasänky oli asetettu. Mutta kun herra Pengin poika saapui hotelliin auttamaan siirtoa, hänen isänsä makasi kasvot alas sängyllä, eloton, samassa asennossa kuin hän oli jättänyt hänet.

Eristämistyöntekijöillä ei ollut selitystä. He desinfioivat huoneen, isän ruumiin poistettiin tuhottamista varten, ja poika sai talteen tavaransa.

"En tiedä miten se tapahtui", sanoi poika. ”Kaikki tapahtui muutamassa päivässä. Kuinka hän voisi yhtäkkiä poistua?

Albee Zhang ja Zoe Mou osallistuivat Pekingin etsimiseen.

Tämä artikkeli ilmestyi ensin (englanniksi) NEW YORKIN AJAT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

ÄLÄ noudata tätä linkkiä tai sinut kielletään sivustolta!