Belgia: Laajalle levinnyt tietokonevika vie oikeuden panttivankiksi

0 0

Laajalle levinnyt tietokonevika vie oikeuden panttivankiksi

Laajalle levinnyt tietokonevika vie oikeuden panttivankiksi

Bruno D'Alimonte

Utuomioistuimille varatun IT-palvelun yleinen hajoaminen on vaikuttanut tänä aamuna maan eri lainkäyttöalueiden toimintaan. "Kahmitamme peukalomme tietämättä, milloin yhteydet palautetaan", sanoi tutkintatuomari. Suojattu sivusto JIOR (opetustuomarit Onderzoek Rechters) kärsii kriittisimmistä virheistä. "Kollegin on kirjoitettava pidätysmääräys käsin, jotta vangitseminen sallitaan syytetyn tempoissa", tuomari sanoi.

"Katastrofinen tilanne"

Hovioikeuden tuomari toteaa, että tämä tilanne on "katastrofaalinen" ja kuvastaa jälleen kerran atk-rikostutkimuksen tarvetta, vanhanaikaista ja hyvin usein yhteensopimatonta eri lainkäyttöalueiden välillä. Hän huomauttaa myös, että pidätysmääräyksen tekemiseen tarvittavat asiakirjat (kaikki tietokoneistetut) eivät ole käytettävissä opetuskamarille (neuvoston kamari tai syyttäjäkamari): "Päätöksiä on joka on toteutettava tänä aamuna, tuskalla nähdä menettelymenettelyyn liittyviä ongelmia ja pakottaa huomaamaan, että säilöönoton uusimista koskevia määräaikoja ei ole noudatettu.

Oikeuden tietokoneistaminen on ongelma, joka heikentää oikeuden tehokkuutta, kuten parlamentin jäsenille ja kuninkaalle osoittamassa avoimessa kirjeessä, jonka vanhemmat julistivat Vaniepenille, joka murhattiin Antwerpenissä viime toukokuussa Antverpenissä, korostettiin. toista seksuaalirikollinen. He panivat myös merkille oikeuslaitoksen IT-palvelujen keskinäisen yhteensopimattomuuden, mikä estää tietojen sujuvaa siirtoa rikosasioiden eri osapuolille.

Äärimmäisen tietokoneistetussa maailmassa ja epäilemättä liian luottaen verkkoon, kynä ja paperi ovat hyödyllisiä ja miellyttäviä pelastusrenkaita.

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran http://www.lesoir.be/279935/article/2020-02-14/une-panne-informatique-generalisee-prend-la-justice-en-otage

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

ÄLÄ noudata tätä linkkiä tai sinut kielletään sivustolta!