Yhteenliittäminen: ECOWAS liikkuu kohti todellisia alueellisia sähkömarkkinoita - JeuneAfrique.com

Vuodesta 2020, neljätoista yhteisön viidestätoista jäsenvaltiosta yhdistetään toisiinsa, mikä määrittelee todelliset alueelliset sähkömarkkinat ..., joihin kaikkien kansalaisten pitäisi lopulta päästä, ja lisäksi kohtuuhintaan.

Hitaasti, mutta varmasti, ECOWAS-maiden sähköverkkojen yhteenliittämishanke etenee. 2020: stä alkaen neljätoista viidestätoista ECOWAS-maasta on yhteydessä toisiinsa, verrattuna nykyään yhdeksään. Ainoa Kap Verden saaristo ei ole yhteydessä mantereeseen kuuluviin naapureihinsa.

Ohjatakseen kansallisten energiaverkkojen integroitumista yhtenäisiin alueellisiin sähkömarkkinoihin ECOWAS perusti jo joulukuussa 1999, Länsi-Afrikan energianvaihtojärjestelmän (WAPP), joka tunnetaan paremmin nimellä. Englanninkielinen lyhenne WAPP, West African Power Pool - laitokselle, jonka pääkonttori sijaitsee Cotonoussa, Beninissä, joka pyrkii nyt luomaan alueelliset sähkömarkkinat.

60% asukkaista ilman sähköä

WAPP: n tavoitteena on tarjota jäsenmaiden ihmisille ja yrityksille tasa-arvoinen ja luotettava sähkön toimitus kilpailukykyisin kustannuksin viidentoista vuoden kuluessa. Ja tämän saavuttamiseksi on vielä paljon tehtävää. ECOWASin viimeisimpien tilastotietojen (julkaistu 2016: n lopussa) mukaan todellakin 60%: lla yhteisön 375 miljoonasta asukkaasta - ja 77% sen maaseutuväestöstä - ei ole pääsyä sähköä.

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran NUORI AFRIKKA