Mopti: Protesti marssi ulkomaisia ​​joukkoja vastaan ​​Malissa

Moptin väestö marssi keskiviikkona Faso Ko -foorumin johdolla mielenosoittamiseen ulkomaisten joukkojen edustajia Malissa: Ranskan operaatio Barkane, Yhdistyneiden Kansakuntien moniulotteinen integroitu operaatio vakauttamiseksi Malissa (MINUSMA) ja G5 Sahel, pani merkille AMAP: n paikalla.

Tämä on viimeinen arvio neljäkymmentä Malilaisen sotilasta, jotka tapettiin samanaikaisella hyökkäyksellä Boulkessin ja Mondoron posteille, jotka rikkoivat kamelin selän. Maaliskuu alkoi Sévarén keskustan liikenneympyrästä, Hamadoun Dickon lukion edessä, MINUSMA-tukikohtaan, Sévarén lentokenttävyöhykkeellä, jossa marssijat lähettivät liikkeen YK-operaatiolle.

Tällä etäisyydellä RN 6: stä hallitsematon yleisö lauloi: "Down with France and MINUSMA". Hän heilutti kylttejä ja julisteita, joista luettiin "Ranska ja MINUSMA osallistujat Mali-kriisiin", "Barkane, MINUSMA tyhjä rajoistamme".

"Aika on todellakin, liikaa on liian paljon. Me, Moptin kansa, protestoimme tänään Barkanen, MINUSMA: n ja G5 Sahelin läsnäoloa vastaan, joilla on muita visioita, vastoin heidän tehtävänsä mandaattia ". , ennen asiakirjan luovuttamista MINUSMAlle.

Coulibaly, painottuaan, että "kukaan ei tee Malin hyväksi meidän puolestamme, muistutti, että" afrikkalaiset vapauttivat Ranskan saksalaisesta ikeestä "ja että" valtion politiikka Ranskan ja MINUSMA: n kanssa, on johtanut maamme katastrofiin Mali-kriisin hallinnassa ".

Kuuden pisteen esitys edellyttää MINUSMAn, Ranskan ja Maltan viranomaisten "kaikkien ulkomaisten joukkojen ja Ranskan armeijan neuvonantajien lähtöä ehdoitta, asevoimien ja puolustuksen operatiivista läsnäoloa koko alueella yhdessä aloitteiden ja toimien vapaus, kaiken puhelin- ja satelliittiviestinnän turvaaminen ja lentokenttäohjaustornien palauttaminen Malin armeijalle "

Tutkijat vaativat myös liikkuessaan varmistaakseen "ihmisten ja heidän omaisuutensa suojelemisen, rakentaa sosiaalisen rakenteen käymällä rehellistä vuoropuhelua etnisten ryhmien välillä ja luomalla luottamuksen ilmapiirin väestön välille".

50-vuotias teurastaja Boureïma Maïga arvioi, että Mali on kärsinyt liikaa tästä kriisistä. "On aika kertoa totuus. Nykyään alueella et voi käydä Bandiagarassa 60-kilometrin päässä Moptilta ilman saattajaa. Jos ylität joen, et enää ole Malissa ”, hän sanoo.

"Veljemme ja sisaremme tapetaan koko päivän ajan ilman syytä. Talonpojat eivät voi enää mennä kentälle. Hyökkäysten edessä MINUSMA sanoo, että sen tehtävä on vakauttaa, Barkane nukkuu molemmin puolin. Vakavampaa on, että on kysymyksiä, joihin ei ole vielä vastattu ", hän jatkaa.

Hän huomauttaa, että "FAMA: sta puuttuu usein polttoainetta tai ampumatarvikkeita, mutta ne eivät koskaan kapinallisia. Kuka polttaa heitä polttoaineella ja ampumatarvikkeilla? Kuka kouluttaa heitä aseiden käyttöön? Hän kysyi väittäessään, että "Mali on maailmanlaajuisen salaliiton uhri". "Se on tuomittava ja korjattava", hän toteaa lopuksi.

Mariam Samakélle, sotilaan leskelle, joka tapettiin Dioura-postin hyökkäyksessä 2013: ssä, "asiat ovat tänään selviä: MINUSMA puhaltaa kuumana ja kylmänä". Se yhdistää YK: n kaksintaisteluoperaation. "Anna heidän lähteä ja me hallitsemme itsemme hallitsemaan tilannettamme", hän sanoo.

Järjestäjien mukaan jäljennös ehdotuksesta toimitetaan alueelliselle kuvernöörille kansallisille viranomaisille ", jotta tilannetta analysoidaan perusteellisesti ja säädetään sen mukaisesti".

Tämä marssi, jota poliisi seurasi ja valvoo, eteni ilman tapahtumia. Se on kuitenkin lamaannut kaupungin taloudellisen toiminnan koko päivän. Koulut, markkinat ja työpajat pysyivät suljettuina. Liikennettä haittasi kaupunkien välisen liikenteen puute, ja naiset, jotka eivät olleet sopeutuneet edellisenä päivänä, vaelsivat autiojen markkinoiden ympäri.

DC / MD (AMAP)

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran http://bamada.net/mopti-marche-de-protestation-contre-les-forces-etrangeres-au-mali