Intia: Kongressi antaa J & K: n kyselyalueen BJP: lle ja syyttää EY: tä ja johtajien pidättämistä | Intian uutiset

SRINAGAR / JAMMU: Kongressi tunnusti keskiviikkona, että BJP aikoi "hävitä" J & K Block Development Council (BDC) -kyselyn ensimmäisellä kierroksella. Kysely jatkoi perinteisten poliittisten johtajien pidättämistä ja ehdotus äänestyksen siirtämisestä tilanteeseen, joka "johtaa vapaaseen ja rehelliseen äänestykseen".
J & K: n kongressiedustaja Ghulam Ahmad Mir kertoi, että lokakuun 24-vaalit "kiinnitettiin" turvaamaan BJP: n voitto nykyisessä yksipuolisessa kilpailussa National Panthers Party (NPP) -säätiön kanssa. Jammulle 280: llä 310: llä. neliöt. Ydinvoimalaitoksen pitäisi olla vain tekijä Udhampurissa.
"Kirjoitimme vaalikomissiolle syyskuun 5 tilanteesta. Vaadimme kotiarestin johtajamme vapauttamista ja vaatimme vaalien lykkäämistä kahdesta kolmeen kuukauteen, mutta pyyntöämme ei otettu huomioon ", Mir sanoi. "J & K: n tilanne ei ole kaukana suotuisasta vapaasta ja rehellisestä äänestyksestä, minkä vuoksi päätimme lopulta boikotoida vaaleja BDC: n sisällä".
Farooq Abdullahin tietokone ja PDP mistä Mehbooba Mufti olivat automaattisesti poissa kalasta, koska molemmat boikotoivat Panchayatin vaaleja viime talvena. BDC-vaalit rajoittuvat 26 629 -ryhmään valittuihin panch- ja sarpanch-ryhmiin sekä ehdokkaiden että äänestäjien suhteen.
Vaalipäällikkö Shailendra Kumar kertoi, että kysely järjestetään 310in 316 äänestyslohkoissa, lokakuun 24, välillä 9 tuntia ja 13 tuntia. Tulokset julistetaan samana päivänä. Vaalit vielä neljään naisille varattuun paikkaan ei järjestetä, koska ehdokkaita ei ole. Sama kahdelle muulle lohkolle, joilla ei ole panchayat-edustajia.
Joidenkin lähteiden mukaan EY: lla ei olisi juurikaan mahdollisuuksia hyväksyä BDC: n äänestyskierrosten lykkäämistä koskevaa pyyntöä, koska harjoitus on saatava päätökseen ennen kuin J & K tulee virallisesti unionin alueeksi lokakuun 31, koska Parlamentti päätti sen jälkeen, kun keskus esitti parlamentille lakiesityksen. Elokuu 5, peruuttaa perustuslain 370 ja 35A artiklat. Kyselyjen odotetaan myös edistävän vallansiirron prosessia maaseudun ja kaupunkien J & K-yksiköille.
Kumar totesi, että 12 766 panch- ja sarpanch posts J & K: lla olivat edelleen vapaita monista syistä, mukaan lukien eroamiset ja kuolemat. Kashmir-divisioonassa vain viime vuonna valitut 7528-paneelit ja sarpanchit voivat äänestää BDC-vaaleissa. Jammu-divisioonalla on yli kaksinkertainen määrä äänestäjiä.
J & K BJP: n presidentti Ravinder Raina kertoi puolueensa tuhoavan opposition opposition. "Olemme viimeistelleet ehdokasluettelomme. BJP saa uuden hengen. "
BJP aikoo tukea riippumattomia ehdokkaita tietyissä paikoissa.

Tämä artikkeli ilmestyi ensin (englanniksi) AIKAT INTIA