Haluatko elää pidempään? Hanki koira

Jos maapallolla pidemmän ajan pidentäminen on sinulle tärkeä prioriteetti, karvan ystävän omaksuminen voi olla hyödyllistä. Uusi tutkimus Kun otetaan huomioon useita vuosikymmeniä kestänyt globaalia terveyttä ja lemmikkieläinten omistamista koskeva tutkimus, paljastuu, että koiran omistavat ihmiset hyötyvät kokonaiskuolleisuuden 24%: n alenemisesta.

Tämä tutkimus on meta-analyysi tutkimuksesta, joka ulottui jo 1950-vuosina. Uuteen tutkimussarjaan sisältyi kymmenen yksittäistä tutkimusta, joista saatiin tietoja lähes neljältä miljoonalta osallistujalta. Ryhmittelemällä kaikki tiedot suurempaan pinoon, tutkijat voivat maalata entistä tarkemman kuvan siitä, kuinka tietyt tekijät vaikuttavat tulokseen. Tässä tapauksessa huomion kohteena oli koiran omistajuuden vaikutus elinkaareen. harvinainen sopimus uudesta Nintendo-kytkimestä, jolla on parempi akunkesto, ei ole loppu

Tiedot osoittavat, että kaiken syyn moraali - riski kirjaimellisesti kuolla tyhjästä - vähenee koirien omistajille 24%. Kun kuitenkin analysoimme tietoja perusteellisesti, ymmärrämme nopeasti, mitä tämän johtopäätöksen takana on, ja kaikki tämä liittyy sydämen terveyteen.

Koiran hallussapito näyttää olevan läheisessä yhteydessä sydän- ja verisuonitautien aiheuttamien kuolemien määrän vähentymiseen. Tämä ei ole erityisen järkyttävää, ja tiedot ovat jo pitkään osoittaneet, että koiran pitäminen on hyvä sydämelle, mutta on tärkeää nähdä, kuinka nämä terveyshyödyt johtavat pienempaan kuoleman riskiin.

Mielenkiintoista on, että koiran omistamisen positiiviset vaikutukset olivat vielä suuremmat ihmisillä, joilla on todistettuja sydän- ja verisuonitauteja, mukaan lukien aiemmat sydänkohtauksen tai aivohalvauksen tapaukset. Näille ihmisille koiran saaminen vähensi niiden 31-prosenttisen riskin kuolla sydän- ja verisuonisairauksiin, mikä tukee ajatusta, että koiran pitämisen suurin hyöty on, että sydämesi on terveempi.

Mutta miksi? Tutkimuksissa on havaittu, että kaiken kaikkiaan lemmikin pitäminen voi vähentää stressiä, mikä voi johtaa terveempaan sydämeen, mutta vastaus on todennäköisesti vielä yksinkertaisempi. Koiran omistaminen tarkoittaa sen ottamista ulkona, mikä tarkoittaa henkistä kävelyä korttelin ympäri tai virkistys takapihalla, koiran omistamiseen liittyvä fyysinen toiminta on huomattava etu kehollesi.

Tämä artikkeli ilmestyi ensin (englanniksi) BGR