Intia: Terveysministeriö julkaisi raportin terveysjärjestelmien vahvistamisesta ja täydentävyydestä 2018-2019: lle | Intian uutiset

UUSI DELHI: Bihar, Länsi-Bengali, Madhya Pradesh ja mäkinen osavaltio Himachal Pradesh J & K ja Uttarakhand eivät ole onnistuneet parantamaan terveyttä ja sen seurauksena unohtaa 20% keskuksen maksuista kansallisen terveysvaltuuskunnan puitteissa.
Terveysministeriö julkaisi keskiviikkona "Raportti terveydenhuoltojärjestelmien vahvistamisesta - valtion ehdollisuudet" 2018-2019: lle, joka toimii perustana suoritusperusteisen kannustimen tai sakon maksamiselle NHM-budjetti.
Raportin mukaan Haryana, Kerala ja Punjab, samoin kuin Assam ja Dadar & Nagar Haveli ovat viiden parhaan esiintyjän joukossa keskeisten terveysindikaattorien suhteen.
2018-2019: n ehdollisuuskehys sisälsi seitsemän avainindikaattoria, joiden perusteella unionin valtiot ja alueet luokiteltiin. Parametrit sisältävät terveys- ja hyvinvointikeskusten toiminnallistamisen, mielenterveyspalvelujen tarjoamisen NHM-ohjelman piiriin kuuluvilla alueilla, yli 30-tarttumattomien tautien seulonnan väestön keskuudessa ja terveyskeskusten luokittelun. perusterveydenhuolto (kaupunki- ja maaseutu). toiset.
Lisääntyvä parannus valtioiden luokituksen mukaan NITI Aayog aiheesta "Suorituskyky terveyttä koskeviin tuloksiin" on yksi pääehdoista, ja se on saanut suurimman painoarvon.
Kun otetaan huomioon pääministerin kehotus pelastaa lapset rokotuksilla estettävistä sairauksista, täysi immunisaation kattavuus on kuitenkin määritelty perusteeksi etuuksien saamiseksi. Valtiot ja Yhdysvallat eivät olleet tukikelpoisia täydentävien ehtojen arvioinnissa vain, jos he pystyisivät saavuttamaan vähintään 75%: n immunisaation kattavuuden EAG-, Koillis- ja Hills-osavaltioissa ja 80% muun väestön keskuudessa. osavaltiot ja TU.
Kokouksessa 2018-1919 terveysministerin johtama kansallisen terveysmittarin ohjausryhmä päätti nostaa 10% 20%: iin NHM: n budjettiin perustuvasta budjettikannustin- / rangaistusbudjetista ottaen huomioon joten selkeä viesti kaikille valtioille. tätä hyvää suoritusta seurataan, tunnustetaan ja palkitaan.
Tämä tarkoittaa, että 80% valtion varatusta resurssikehyksestä olisi varmasti saatavissa, mutta että 20% riippuisi valtion saavuttamista tuloksista sovittujen ehtojen mukaisesti. Valtiot, jotka eivät täytä ehtoja, voivat menettää jopa 20% NHM-rahoituksesta. Noin 3265 miljoonaa randin NHM-varoja on varattu maksettavaksi valtioille valtion suorituksen perusteella ehdollisuuksien perusteella.
Valtuutettujen toimintaryhmän (EAG) kahdeksasta valtiosta neljää yllytettiin, yksi valtio ei saanut mitään kannustimia tai seuraamuksia ja kahdelle valtiolle annettiin seuraamuksia.
Kolme vuoristoista osavaltiota - Jammu ja Kashmir, Himachal Pradesh ja Uttarakhand - rangaistiin ehdollisuuden noudattamatta jättämisestä.
Kahdeksasta koillisvaltiosta neljä ei täyttänyt kelpoisuusvaatimuksia. Jäljellä olevasta Assamista
Tripura ja Manipurilla on ollut etuja, raportti sanoi.
Muista 11-valtioista yhdeksän yllytettiin ja kaksi rangaistaan.
Raportin mukaan 2018-2019: n osalta 20-valtiot tai TU pystyivät saamaan kannustimia, kaksi valtiota tai TU: ta ei voittanut kannustimia eikä rangaistuksia, kun taas muille valtioille asetettiin seuraamuksia.
Arunachal Pradesh, Meghalaya Nagaland ja Sikkim eivät pystyneet täyttämään vähimmäisvaatimusta 75%: n täydelliseksi immunisoimiseksi. Tämän seurauksena valtioiden edistymistä ei otettu huomioon arvioinnissa, ja kaikille neljälle valtiolle annettiin seuraamuksia. .
Valtioiden NITI Aayog -järjestyksen mukaan "Performance on Health Results" -indikaattorin mukaan 20-valtiot 36 ja TU ovat edistyneet, kun taas 16 valtiot tai TU ovat kokeneet heikompi suorituskyky edelliseen vuoteen verrattuna.
Kahdeksasta EAG: n jäsenvaltiosta vain kolme on edistynyt ja saanut kannustimia.

Tämä artikkeli ilmestyi ensin (englanniksi) AIKAT INTIA