Lentävät matelijat hallitsivat kerran Pohjois-Amerikan taivasta, paljastavat uudet fossiilit - BGR

Jos palaat ajassa taaksepäin tilanteeseen, jolloin dinosaurukset vaelsivat maata, sinulla olisi monia asioita pelättävää. Maalla hallinneet dinosaurukset olivat usein jättimäisiä ja valtameret hallitsivat yhtä valtavia olentoja. Taivaalla oli oma osuus vaikuttavista eläimistä, ja hiljattain löydetyt fossiilit auttavat merkitsemään tätä kohtaa dramaattisesti.

Uusi tutkimus julkaistiin Lehti selkärankaisten paleontologiasta kuvaa entistä ilmassa olevaa. matelija on niin suuri, että se kilpailee tänään pienten lentokoneiden kanssa. Laji, nimeltään Cryodrakan boreat tarkoittaa "pohjoisen jäädytettyä lohikäärmettä", vain antaaksesi sinulle kuvan millaisesta olennosta puhumme.

Tämän uuden lajin olemassaolon määrittäminen tehtiin mahdollista osittaisen luurankon avulla, joka löydettiin Albertasta, Kanadasta, fossiilisten metsästäjien hyvin tuntemalle alueelle. Tutkijat voivat usein työskennellä vain muutamalla luulla suuremman olennon piirtämiseen, mutta tämän nimenomaisen yksilön jättämä luukartio on auttanut tutkimusryhmää maalaamaan paljon kirkkaamman kuvan asteikosta, jonka nämä matelijat voivat saavuttaa. purjehtii.

"Tämäntyyppinen pterosaurus (azhdarkids) on melko harvinaista ja useimmat näytteet ovat vain luita", kertoi tutkimuksen avustaja Michael Habib. lausunnossa . "Uusia lajejamme edustaa osittainen luuranko. Tämä kertoo meille paljon näiden upeiden esitteiden anatomiasta, heidän lennostaan ​​ja elämäntavastaan. "

Kuten tutkimus selittää, uusi laji kuuluu eläinryhmään, joka tunnetaan uskomattomasta koostaan. Jotkut näistä olennoista pystyivät punnitsemaan jopa 500 puntaa ja levittämään siipiään noin 30 metriin, mikä vastaa samaa vaihetta kuin nykyaikaiset kevyet lentokoneet.

Nämä olennot olisivat projisoineet melko vaikuttavia varjoja kaikille, jotka metsästivät sellaisten eläinten löytöä, auttaa tutkijoita ymmärtämään paremmin eläinten lennon ominaisuuksia ja mahdollisia rajoituksia.

Tämä artikkeli ilmestyi ensin (englanniksi) BGR