Tunisiassa pidetyt presidentinvaalit - Kaïs Saïed: "Meidän on hyväksyttävä pelisäännöt, mutta ei järjestelmää" - JeuneAfrique.com

Perustuslaillinen edustaja, yliopiston lehtori eläkkeellä, on ehdokas 15 syyskuun vaaleihin. Muutamassa kuukaudessa tämä itsenäinen henkilö on noussut äänestyskärkien huipulle ilman, että hänellä olisi edes juhlia tai todellista kampanjajoukkuetta. Se antaa Jeune Afriquelle yksityiskohtaiset tavoitteet ja prioriteetit.

Riippumaton presidenttiehdokas Kaïs Saïed olisi voinut pysyä ulkopuolisena. Ilman vakiintunutta poliittista muodostumista häntä ei välttämättä tuntenut tunisialaiset, lukuun ottamatta perustuslaillisia vaatteita. Se ei ole yhtä hyvin sijoitettu kyselyihin ensimmäinen äänestyskierros, sunnuntaina syyskuussa 15.

Tämä suora asianajaja, jolla on konservatiiviset arvot, usein apina hänen vanhurskaudestaan ​​ja siveellisestä mutta monotonisesta ilmaisustaan ​​klassisessa arabiassa, kuvaa itseään "epätavallisena". Järjestelmäksi luokiteltu se vaatii uutta raporttia politiikkaan ja aikoo tätä varten tarkistaa perustuslakia. Aikana, jolloin Tunisian kansalaiset jakavat laajalti pettymyksen poliitikkoihin, resepti näyttää toimivan.

Nuori Afrikka: Mitkä ovat ohjelman tärkeimmät toimenpiteet?

Kaïs Saïed: Minulla ei ole perinteistä ohjelmaa, koska olen vakuuttunut siitä, että Tunisian kansa, kuten muutkin, on siirtynyt uuteen historialliseen vaiheeseen. Kansalaiset eivät odota ohjelmien tarjontaa vaaleissa, vaan haluavat olla toimijoita jokapäiväisessä politiikassa.

Tarvitsemme uuden poliittisen ja hallinnollisen organisaation, uudet luottamussuhteet ihmisten ja hallitsijoiden välillä. Päätoimijana on oltava ihmiset, siksi yritän antaa hänelle lailliset keinot valita kehittämisohjelmansa.

Kaïs Saïed oli yksi ensimmäisistä ehdokkaista, jotka ilmoitettiin Tunisian presidentinvaaleissa. © Youtube / Abdelmagid ZARROUKI

Uusi edustajakokous koostuisi 276-edustajista, mukaan lukien tunisialaisten 11-edustajat ulkomailta

Mitkä ovat lippulaivamääräsi?

Yksi päätavoitteistani on perustuslain uudistamista koskeva presidentin projekti, jonka viimeinen sana tulee takaisin edustajakokoukselle. Haluan perustaa vallan, joka jättää paikalliset luomalla paikallisiin neuvostoihin jokaisessa valtuuskunnassa [osasto]. Heidän jäsenensä valitaan epämääräisellä äänestyksellä ja heidän valtuutuksensa voidaan peruuttaa. Yksi jäsenistä, jotka valittiin arpajaisesti, edustaisi heitä alueellisella tasolla.

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran NUORI AFRIKKA