Kiinan valtava radioteleskooppi on juuri kuullut omituisen signaalin avaruudessa - BGR

Kiina on viettänyt viisi vuotta ja melkein 200 miljoonaa dollaria viiden metrin pallomaisen kaukoputken rakentamiseen, nimeltään FAST. Se oli monumentaalinen yritys, mutta tuloksena on ihme tekniikkaa, se on planeetan suurin täyspitkä radioteleskooppi. Nyt kun Kiina on valmis viimeistelemään loppuun saatetun projektin myöhemmin tässä kuussa, tutkijat sanovat, että he ovat jo käyttäneet kaukoputkea havaitakseen tunnetusti omituisen, avaruuteen säteilevän radiosignaalin.

Maan radioteleskoopit havaitsevat ajoittain voimakkaita signaaleja tuntemattomista lähteistä. Nämä nopeat radiopurskeet (lyhennettynä FRB) ovat usein yksittäisiä välähdyksiä, mutta muutama niistä on havaittu toistuvan itsensä näennäisesti satunnaisin väliajoin. Tietty signaali, joka tunnetaan nimellä FRB 121102, on maineikkaasti ilmestynyt uudestaan ​​ja uudestaan, ja Kiinan aivan uusi loistava kaukoputki kuuli sen ääneen ja selvästi .

Kukaan ei oikein tiedä, mikä luo FRB: n, ja se on osa sitä, mikä tekee niistä niin jännittäviä tutkijoille. Se tosiasia, että suurin osa heistä on täsmällisiä, mutta että toiset, kuten FRB 121102, toistavat itsensä, tekee heitä animoivasta prosessista vielä salaperäisemmän.

"Kun tämä arvostelu on tehty, FASTista tulee hyväksytty kaukoputki maailmankaikkeuden tutkimiseksi. FAST: n pääinsinööri Jiang Peng sanoi lausunnossaan. "Fast on avoin kiinalaisille tähtitieteilijöille huhtikuun 2019 jälkeen. Kansallisen rakentamisen hyväksymisen jälkeen tähtitieteilijät ympäri maailmaa ovat avoinna. "

FAST-tekniikkaa käyttävä tieteellinen ryhmä havaitsi FRB 121102: lle osoittavat signaalit elokuun 29: ssä kuullen signaalin "yli muutaman kymmenen purskeen". Tämä erityinen tapahtuma oli erityisen merkittävä, koska mikään muu maapallon kaukoputki ei ollut koskaan havainnut niin monta signaalin toistoa niin lyhyessä ajassa, mikä viittaa siihen, että uuden kiinalaisen kaukoputken uskomaton voima voisi auttaa avaamaan signaalin salaisuuksia.

FAST: llä on täydet kädet, tutkijat toivovat voivansa käyttää sitä jatkuvaan etäpulssarien, elementtien, kuten vedyn, ja tietysti muiden Fast Radio Bursts -radioiden tutkimiseen.

Kuvalähde: NASA / ESA

Tämä artikkeli ilmestyi ensin (englanniksi) BGR