Äskettäin löydetty sähköinen ankerias on tähän mennessä järkyttävin - BGR

Kaikista olennoista, joita voit kohdata sukeltaessasi Amazonin sademetsään, sähköisen ankeriaan kanssa kosketuksiin saattaminen olisi todennäköisesti yksi tuskallisimmista kokouksista. Heillä ei ole mainetta, että he joutuvat vaikeuksiin ihmisten kanssa, mutta jos heitä uhataan, heillä on kyky lähettää vakava sokki kehon läpi kaikkea, mikä tulee liian lähelle.

Nyt vastikään löydetty laji, Elektroforus voltai rikkoi ennätyksiä tuottaen paljon voimakkaamman tärinän kuin mikään muu ankerias koskaan tutkittu. Mutta mikä on vieläkin järkyttävää kuin itse ankerias, on se, että tämä laji on ollut tuntematon niin kauan.

Amazonin sademetsät ovat loistava alue ja myös tutkijoiden suosikki. Vaikka sademetsissä asuu monia tuntemattomia lajeja, tätä aivan uutta ankeriaslajia ei ole suunniteltu piilottamaan. Kuten tutkijat selittävät uudessa artikkelissa, joka julkaistiin Luonto Viestintä olentoja voi saavuttaa 8 metriä pitkä, joten ne ovat suhteellisen helppo havaita, kun tiedät mistä etsiä.

Toisin sanoen sen koko ei ole ainoa asia, joka tekee tästä kalasta erityisen; sen kyky tuottaa valtavan määrän bioelektrisyyttä on vertaansa vailla muihin maapallon lajeihin. Aikaisemmin tunnetut sähköankeriaslajit, Elektrofoorus sähkö voi tuottaa jopa 650 volttia, mutta se on arvoton verrattuna voltai .

Eläimet käyttävät ainutlaatuista kykyään puolustukseen ja metsästykseen. Shokki voi tainnuttaa saaliin, jotta on helpompaa saada kiinni, ja pelottuaan se voi olla tarpeeksi potentiaalisten saalistajien siirtämiseksi, jotta he pääsevät helposti pakoon.

kuumia pisteitä, ehdottaa suurta määrää lajeja, jotka ovat vielä jäljellä luonnossa ", kertoi tutkimuksen ensimmäinen kirjoittaja Carlos David de Santana, . Lisäksi alue on kiinnostava muille tieteenaloille, kuten lääketiede ja bioteknologia, mikä vahvistaa tarvetta suojella ja säilyttää sitä ja on tärkeä tutkimuksille, joihin liittyy brasilialaisten tutkijoiden kumppanuuksia. sekä meidän ja muiden maiden ryhmien välillä. alueen biologinen monimuotoisuus. "

Kuvalähde: Gerard Lacz / Shutterstock

Tämä artikkeli ilmestyi ensin (englanniksi) BGR