Tässä on neljä paikkaa, joihin NASA: n asteroidikoetin voisi laskeutua - BGR

NASA: n OSIRIS-REx-avaruusalus kulkee parhaillaan Bennu-nimisen asteroidin ympärillä. On kulunut kuukausia, ottaen valokuvia ja pyyhkäisemällä asteroidin pintaa saadaksesi paremman kuvan vaaroista, joita koetin voi kohdata, kun se lopulta osuu maahan.

NASA on nyt skannattuaan tämän valtavan kallion jokaisen neliötuuman. NASA on kaventunut mahdollisissa laskupaikoissa vain neljälle ehdokkaalle . Jokainen neljästä paikasta on suhteellisen houkutteleva, ja siinä on vähän suuria roskia, mutta tiedejoukolla on vielä työtä ennen kuin he voivat soittaa viimeisen puhelun.

Kun operaatio käynnistettiin ensimmäistä kertaa, NASA ajatteli asioiden menevän hyvin. edetä nopeammin kuin he tekivät. Kun koetin saapui Bennuun, hän huomasi, että asteroidi oli oikeastaan ​​paljon "sotkuinen" kuin mitä olisi voinut arvata, ja roskat olivat hajallaan ympäri pintaa. Tämä on vaikeuttanut sopivan yhteystietosivuston hakua.

Perimmäinen tavoite on aina ollut asteroidimateriaalinäytteiden kerääminen ja lähettäminen takaisin maahan. Avaruusaluksen näytteenottojärjestelmän vaatimusten vuoksi on vaikea valita, mistä tämä näyte otetaan. Materiaalin on oltava vähemmän kuin yksi tuuma, muuten anturi ei kykene tarttumaan siihen, mutta neljä potentiaalista purkamispaikkaa näyttävät tarjoavan sopivaa materiaalia.

"Tiesimme, että Bennu aikoo yllättää meitä, joten olemme valmiita kaikkeen, mitä löydämme", OSIRIS-REx-tutkija Dante Lauretta sanoi lausunnossaan. "Kuten kaikissa tutkimusmatkoissa, tuntemattomien käsitteleminen vaatii joustavuutta, resursseja ja kekseliäisyyttä. OSIRIS-REx-ryhmä osoitti nämä olennaiset ominaisuudet voittaakseen odottamattomat kokouksessa Bennu-tapauksen kanssa. "

Sieltä joukkue rajaa valinnat kahteen, lentää sitten kohtauksen yli valitakseen näytteenottopaikan. . Tämä ohjaus tapahtuu vasta ensi vuonna, ja paluulento maan päälle vie vielä kolme vuotta, joten emme saa Bennu-asteroidi bittiä aikaisintaan 2023-vuoden loppua.

Tämä artikkeli ilmestyi ensin (englanniksi) BGR