Tšad: Kamikaze-nainen tappaa kuusi ihmistä maan länsipuolella - JeuneAfrique.com

Tšadin armeijan upseeri kertoi kuusi ihmistä tiistaista keskiviikkoon elokuun 14 tekemässä hyökkäyksessä, jonka teki Kamikaze-nainen, joka oli yhteydessä Boko Haramiin Länsi-Tšadissa.

"Noin kello aamu naispuoliset itsemurhapommittajat, Boko Haramin jäsenet, tulivat Tatafiromoun kunnan päällikön pihalle, missä hän ampui syytteensä tappaen 6-ihmisiä, mukaan lukien sotilas", kertoi tämä korkea virkamies. Tšadin armeija nimettömänä.

Itsemurhapommit tehtiin Järven provinssissa sijaitsevassa Kaïga-Kindjirian osavaltiossa, missä jihadistiryhmä on lisännyt hyökkäyksiä vuoden alusta.

Tšadin armeija kohdistui erityisesti

Armeijan virkamiehen mukaan hyökkäys aiheutti useita loukkaantumisia, jotka eivät pystyneet määrittelemään lukumäärää. Paikallisen kansalaisjärjestön päällikkö vahvisti raportin hyökkäyksestä, joka myös mieluummin pysyi nimettömänä turvallisuussyistä.

Kesäkuusta 2018, Tšad-järven alue on Boko Haramille osoitettujen uusittujen hyökkäysten kohtaus. Suurin osa heistä suunnattu Tšadin armeijan asemiin.

Maaliskuun lopussa Tšekin 23-sotilaita oli tapettu hyökkäyksessä edistyneelle tukikoelle järven koillisrannalla. Toinen Boko Haram -hyökkäys kesäkuussa 21 johti myös ainakin 11-thaidien sotilaiden kuolemaan.

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran NUORI AFRIKKA