Afrikan Mestarien liigan: paluupäättö pelataan neutraalilla maalla

Esperance Tunis oli kruunattu fiaskoksi muuttuneen finaalin lopussa.

Afrikan Mestarien liigan paluujalka Esperance Tunisin ja Wydad Casablancan välillä toistetaan lopulta CAN-2019in jälkeen. Marokon klubi kieltäytyi lopettamasta ottelua riitauttamalla välimiespäätöksen.

On kulunut lähes kaksi päivää Afrikan jalkapalloliiton (CAF) kokouksia päätettäväksi keskiviikkona 5 kesäkuussa Afrikan jalkapallon Mestarien liigan lopullisen paluun fiasko. Ottelu, jossa Espérance de Tunis ja Wydad Casablanca sijoitettiin viime perjantaina linjalle, toistetaan kokonaisuudessaan sen jälkeen, kun CAN-2019julkisti Afrikan jalkapallon hallintoneuvoston.

Päätös, joka epäilemättä aiheuttaa jonkin verran jännitystä Tunisian puolella, koska Esperance Tunis kruunattiin viime perjantaina, kun kokous keskeytettiin 58e-pelin minuutilla, kun taas tunisialaiset johtivat 1iin 0iin ( 1-1 yksi tapa). Klubi on jo ilmoittanut, että hän ei aio lopettaa siellä.

Katso kuvaa Twitterissä

Tunisin toivo 💯

@ESTuniscom

Päätös palauttaa lopullinen tuotto neutraalilla perusteella on jätettävä tutkimatta. takavarikoidaan.

Lopullista ei voitu suorittaa, koska Wydad-pelaajat kieltäytyivät palaamasta peliin, kun he saivat tavoitteen, jonka Gambian tuomari Gassama lopulta mitätöi. Marokon pelaajat olivat pyytäneet mustaa miestä siitä, että hän kuulee turvatekniikkaa (VAR) turhaan.

ES Tunisille kaksinkertainen rangaistus

Tunnin ja puolen tunnin keskeytyksen jälkeen ottelu päättyi lopulta ilman, että peli jatkui, ja ES Tunis oli saanut voittajan palkinnon yleiselle stuporille.

Tämä päätös lopullisen palautuksen toistamisesta, joka on enemmän neutraalilla pohjalla, katsottiin siten kaksinkertaisena rangaistuksena Esperance Tunisin kannattajille. Jotkut, jotka olivat kokoontuneet Pariisiin CAF: n toimeenpanevan komitean edessä, "ilmaisivat vihansa", kertoi erityinen kirjeenvaihtajamme Benoît Perrochais, joka totesi myös, että poliisilla oli jatkoi "joitakin kyynelkaasuja" rauhoittamaan henkiä.

Lukuun ottamatta toista nousua, Afrikan mestarien liigan lopullinen paluu, joka on jo historiallinen, pelataan 19-heinäkuun jälkeen. African Cup of Nations tapahtuu kyseisenä päivänä.

Katso kuvaa Twitterissä

Patrick Juillard

@PatrickJuillard

La @CAF_Online päätti toistaa Mestarien liigan lopullisen paluun neutraalilla maalla. Kysyttävä päätös, joka muodostaa vaarallisen ennakkotapauksen, palkitsee epäreilua käyttäytymistä ja tunnustaa jo laajalti vallanne ajatuksen siitä, että puheenjohtajavaltio vaikuttaa.