Afrikkalainen unioni: Niameylla on huippukokous heinäkuussa 2019 - JeuneAfrique.com

XCHARX En théorie, la réforme de l’Union africaine (UA) a supprimé son traditionnel sommet de milieu d’année. En pratique, le Niger, qui devait être le premier État à subir cette réforme, a trouvé le moyen d’inviter l’ensemble des chefs d’État du continent à Niamey en juillet 2019. Explications.

Niger, jättänyt sen huippukokouksesta? Tätä olisi pitänyt ajatella, kun valtion- ja hallitusten päämiehet Afrikan unioni (AU) poistettiin toimielimen toinen vuotuinen huippukokous, joka pidettiin perinteisesti vuoden puolivälissä toisessa isäntämaassa.

Nigerin oli oltava Afrikan unionin (AU) huippukokouksen ensimmäinen isäntävaltio uudessa muodossaan. "Koordinointikokoukseksi" kutsutaan edelleen yhteen AU: n viiden jäsenen valtionpäämiehet (tässä tapauksessa Egypti, Etelä-Afrikka, Kongon demokraattinen tasavalta, Niger). ja Ruandassa), mutta myös valtioiden päämiehet alueellisten talousyhteisöjen johtajalla sekä Nepadin presidentillä. Tämän vuoksi huippukokouksessa, joka pidetään heinäkuun alussa 2019issa Niameyssa, pitäisi kutsua yhteensä yli tusina valtionpäämiehiä.

Ylimääräinen huippukokous

Mutta se ei ollut selvästi Nigerian tavoitteiden korkeus. Lisäksi Afrikan unioni on päättänyt kutsua lisäksi koolle "AU: n ylimääräisen huippukokouksen" sopimuksen allekirjoittamisen ensimmäisen vuosipäivän yhteydessä. Mannermainen vapaakauppa-alue (Zlec).

Kaikkia maanosan valtionpäämiehiä kutsutaan siksi tähän ylimääräiseen huippukokoukseen, joka pidetään koordinointikokousta edeltävänä päivänä. Ratifioinnin nopeudella se on varmasti tilaisuus juhlia sopimuksen voimaantuloa.

Nigerian pääkaupungin pitäisi siis olla useiden päivien juhlatapahtuma.

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran NUORI AFRIKKA